Style

Bloggat, Teknik

Associera config filer till XML i Notepad++

Jag använder Notepad++ för att utveckla i php eller ändra .txt eller .config-filer m.fl. Men alla textfiler är inte associerade att öppnas med editorn när man dubbelklickar på filen. Så här lägger man till associationen till Notepad++ och kopplar filtypen till ett visst schema för att lättare kunna läsa syntaxen.

Open with


För att alltid öppna en .config-fil eller annan textfil med Notepad++, högerklicka på filen, välj Open With. I menyn kan man också välja att öppna direkt med Notepad++.

Notepad++

Klicka på den lilla nedåtpilen nere till höger i fönstret så visas installerade program. Markera Notepad++ och bocka i kryssrutan för att alltid associera filtypen med programmet.

Notepad++ öppnas och innehållet i .config-filen visas oformaterad. För att få en bättre översikt över koden, kan man associera koden med ett schema.

Gå till Settings, Style Configurator.

Style

Välj i listan Language den stil som motsvarar filtypen, t.ex. XML och skriv in filändelsen (utan punkt), i detta fallet config. Starta om Notepad++ så kommer programmet färgmarkera innehållet i filen för bättre läsbarhet.

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *