Midsommarlekar 2013

Bloggat

Midsommarlekar

Nu lagom inför midsommarfesten kan det vara en idé att förbereda lite lekar utomhus i trädgården. Som årets lekledare har jag försett mig med ett antal garanterat roliga partyhöjare som jag gärna delar med mig av. Här följer ett gäng tips på roliga midsommarfestlekar. Dela upp deltagarna i två lag och förvissa dem om att det kommer bli en kamp att minnas. Varje vinst ger ett poäng. Glad Midsommar! Daniel Rytterqvist, Byggoteknik

Midsommarlekar

Midsommarlekar-kittet

Poängtavla

En poängtavla är trevligt så ser lagen hur man ligger till. Första uppgiften för lagen är att komma på ett bra lagnamn som man fyller i i rutorna uppe till höger.

Attraktiva priser

Efter lekarna kan man ha en prisutdelning, t.ex. så här fina klubbmedaljer! Klipp ett sverigeband i lagom längd så det går att trä över huvudet, sätt en klick smältlim på klubbpinnen och tryck dit bandet.

Klubbmedaljer

Klubbmedaljer – priser till midsommarlekarna 2020.

Här finns fler tips på priser till midsommarlekarna.

Sång och dans kring midsommarstången

Sånger runt midsommarstången

Ett gammalt sånghäfte som fått hänga med några år men som funkar lika bra varje gång 🙂

 • Små grodorna/grisarna
 • Räven raskar över isen. Flickorna/pojkarna
 • Jungfru skär
 • Prästens lilla kråka
 • Björnen sover
 • Bä bä vita lamm
 • Nyss så träffa jag en krokodil
 • Raketen

Tipspromenad

Innan lekarna kan man samla gänget genom att låta dem gå en tipspromenad. Tidningen Vi Föräldrar har jättebra tipspromenader anpassade för små, stora och vuxna barn.

Roliga lekar till midsommar

 1. NYHET 2023! Hur långt är ett snöre? – Förbered ett par snören om 2-meterslängd. Deltagarna i respektive lag skall mäta upp exakt 1 meter snöre. Man får bara använda sina egna kroppsdelar som t.ex. synmått, fotlängd eller liknande. Närmast 1 meter vid kontrollmätningen ger 1 poäng.
 2. NYHET 2023! 1 kg grus – Förbered ett par 3-liters-påsar och en hög med grus. Deltagarna i respektive lag skall mäta upp exakt 1 kg grus. Närmast 1 kg vid kontrollmätningen ger 1 poäng.
 3. NYHET 2022! Kransboll – Deltagarna i respektive lag skall kasta varsin boll genom midsommarkransen. Varje rätt prickad boll ger 1 poäng.
  Kransboll

  Kransboll

 4. NYHET 2022! Petimeter – Varje deltagare i respektive lag skall försöka måtta upp 1 meter från utsida fot. Det lag som kommer närmast jämna meter vinner 3 poäng.
  Petimeter

  Petimeter

 5. NYHET 2022! Velocipeden – Varje lag får två galgar och en enkrona. Var och en i laget ska runda en kon och sen tillbaka. Men man ska då ha en galge mellan knäna och en galge som man håller framför sig som ett styre. Samtidigt skall enkronan klämmas fast i ögat som en monokel.
 6. NYHET 2021! Chokladrace – Ta fram vintervantarna och sätt på ungarna. Ge dem varsin liten kexchoklad. Sedan skall de försöka öppna den med handskarna på och äta upp den. När man är klar skickar man vantarna bakåt och sätter sig ner och så är det kompisens tur. Först lag som blir klara har vunnit.
 7. NYHET 2020! Sänka pinne – Leta upp en lång pinne eller tejpa ihop några kvastskaft (VP/elektrikerrör fungerar inte, de är för mjuka). Ställ upp lagen på rad mitt emot varandra och med behörigt avstånd. Be dem sträcka ut armarna rakt ut och peka med pekfingrarna. Lägg pinnen på fingrarna så de får balansera detta. Tävlingsmomentet är sedan att på en given signal så skall lagen sänka pinnen mot marken samtidigt som alla i laget måste nudda med pekfingrarna mot pinnen. Det får alltså inte uppstå någon glipa.

  Sänka pinne

 8. Säckhoppning – ett par jutevävssäckar inköpta på Granngården, ger en bra uppvärmning!
  Säckhoppning

  Ett par jutevävssäckar är bra att hoppa säck i och blir en lagom uppvärming!

 9. Skottkärrerace – en deltagare sätter sig i skottkärran med hörselskydd och medtävlaren sätter på en bindel för ögonen och sköter framfarten. Nu gäller det för den som sitter i kärran att vara den andres ögon och navigera rätt mellan konerna fram och tillbaka. Tips: jag använde simglasögon som jag tejpade med svart eltejp – det blir garanterat bäcksvart.
 10. Blindstyre – samma som skottkärrerace men skottkärran bytes ut mot ett hopprep eller liknande. En deltagare sätter på sig en bindel för ögonen och ett hopprep runt nacken och under armarna. Den medtävlande sätter på sig hörselskydd och ställer sig bakom och håller i ändarna på hopprepet som fungerar som tömmar att styra sin medtävlande runt konbanan.
  Blindstyre

  Hörselkåpor, igentejpade solglasögon eller ögonbindlar och hopprep eller liknande behöv till Blindstyreleken.

 11. Styrkeprovet – en deltagare väljs ut i varje lag som anses vara den starkaste. Det gäller sedan att med raka armar rätt ut hålla en tegelpanna och se vem som är den mest uthålliga.
 12. Spiktävling – vilket lag spikar ner varsin 6 tums spik snabbast? Varje respektive deltagare måste slå i sin spik innan nästa får ta vid.
 13. Stövelkastning – vem kastar en stövel längst? Deltagarna skall hålla i stövelskaftet och kastet skall ske underifrån och upp. För att göra det lite mer avancerat kan man låta deltagarna ha ryggen mot kastriktningen och kastet kan då ske mellan benen. Men se upp så ingen ramlar på nacken och skadar sig.
 14. Balansjakten – balansera en pingisboll på en sked och se vilket lag som är snabbast runt en kon några meter bort. Håll skeden i handen, inte i munnen med tanke på snubbelrisken.
  Balansjakten

  Balansjakten – De tävlande skall balansera en pingisboll på en sked i handen och runda en kon en bit bort så snabbt som möjligt. Det lag som hinner först vinner denna gren.

 15. Sugproppen – kanske den roligaste aktiviteten? Tag en avloppsrensare och kasta den mot en poängtavla markerad i tre fält där det innersta motsvarar 3 poäng och det yttersta 1 poäng. Det gäller att hitta ett avstånd till tavlan (ca 3 meter) som lämpar sig bra för att kasta sugproppen i en roterande rörelse mot tavlan så att själva sugkoppen fastnar. Brukar vara kul även inpå småtimmarna… Se till att ha en sugpropp med mjukt gummi. Märket Maria funkar bra.
  Sugproppen

  Sugproppen – min favorit där man också kan öva upp sig att sätta den från imponerande avstånd.


  Beviset för att det faktiskt går att sätta den också!
 16. Dragkamp – klassiker där lagen drar i varsin ände av ett kraftigt rep. Det lag som lyckas dra över mitten av repet över en markering på marken vinner. OBS! Använd aldrig ett för tunt rep då skaderisken ökar. Upplys deltagarna att aldrig vira repet runt fingrarna eller handleden.
  Dragkamp

  Jag skaffade ett kraftigt hamparep och trädde i ett orange band på mitten som hänger ner en bit. 1,5 meter från mitten satte jag ett blått band i varje ände som markerar hur nära mitten lagen får hålla.

  Dragkamp markering

  Öppna tampen genom att vrida den och tvinga ihop den. Trä igenom ett smalare band i valfri färg för att markera var mitten på tampen är samt hur långt fram deltagarna får närma sig mitten.

 17. Snurra runt pinnen – varje deltagare skall springa fram till en käpp (ca 1,5 meter lång), hålla ändan av den mot pannan och den andra ändan skall vara nere i marken och så snabbt som möjligt springa 10 varv runt. Det blir garanterat en vinglig färd tillbaka till laget där nästa tar vid. Det lag som snabbast blir klar vinner.
 18. Vattenskidor – tillverka två par skidor av plankor och fäst två till fyra spännband över varje planka för fäste av fötterna. Sedan ställer sig två till fyra deltagare på plankorna med fötterna instuckna i hakarna. Längst fram kan man ha ett band att hålla i som också förenklar styrningen. Det gäller sedan för lagen att navigera mellan koner fram till den vattensprutande blomman och sedan vända hemåt igen. Det lag som går bäst i takt och vågar runda blomman närmast har störst chans att vinna.
 19. Nummerpussel – rita ett rutmönster om 3×3 rutor med krita på asfalten och skriv siffrorna 1-8 i rutorna. Låt den sista hörnrutan vara tom. Skriv två uppsättningar lappar med sifforna 1 till 8. Blanda uppsättningarna så de hamnar i samma oordning t.ex. 5, 8 ,2 , 4, 1, 6, 3, 7 och ge lagen lapparna så personen som står på ruta 1 får lapp 5, ruta 2 får lapp 8 o.s.v. Nu gäller det för lagen att ordna sig så att personen med lapp 1 hamnar på ruta 1, personen med lapp 2 hamnar på ruta 2 o.s.v. Man använder den tomma rutan för att kunna sortera sig och en person får aldrig stå på mer än en ruta. Först rätt sorterat lag vinner.
 20. Styrkeprovet 2 – vem klarar att hålla flest marksten mellan armarna? Köp ett gäng marksten. Den deltagare som klarar av att rada upp flest sten bredvid varandra, ta dessa mellan armarna och flytta hela blocket från en punkt till en annan vinner.
 21. Pennan i flaskan – en klassiker. Fäst en penna i ett snöre och bind snöret runt midjan på de tävlande. Sedan skall de pricka pennan i en läskflaska. Snabbast vinner.
 22. Frisbee – Här gäller det att kasta frisbee genom en rockring på lämpligt avstånd. Varje deltagare får ett kast var och träff ger ett poäng.
 23. Kast med liten pryl – Leta upp olika saker med olika vikt t.ex. en nallebjörn, en boll, en sten o.s.v. Deltagarna skall sedan kasta dessa och pricka en spann. Flest saker i spannen vinner.
 24. Spänner på rad – Deltagarna skall vardera kasta tre tennisbollar och pricka valfri spann av tre som står på rad. Den närmsta spannen ger ett poäng och den längst bort ger tre.
  Spänner

  Lägg en sten eller grus i botten på spännerna så välter de inte under spel.

 25. Nyfiken i en strut – Rulla ihop ett A3 papper till en stor strut. Fäst struten runt ansiktet på de tävlande. Den som först hittar en liten boll på gräsmattan vinner.
 26. Potatismos – luta ett 100 mm PVC-rör (avloppsrör från byggmarknaden) mot en stolsrygg eller liknande. Lägg en platta på marken där röret slutar. En deltagare i ena laget skall sedan rulla i en potatis i taget medan en deltagare från andra skall klubba potatisen med en gummiklubba när den tittar fram i andra änden av röret. Varje lyckad potatismos räknas.
 27. Kubbstafett – Placera ut 5 kubbar på rad i två rader. Ställ lagen bakom raderna. Nu skall deltagarna kasta ner den närmsta kubben, springa och hämta kastpinnen och lämna den till nästa. Det lag som fått ner alla kubbarna vinner.
 28. Hakboll – Alla i laget skall runda en kon och samtidigt klämma fast en tennisboll under hakan. Det lag som är klara först vinner.
 29. Hakboll 2 – Laget ställer sig på rad nära varandra och skall flytta en tennisboll mellan varandra. Den första i laget klämmer fast bollen med hjälp av hakan, vänder sig till tvåan i laget som skall ta bollen och får bara använda hakan och bröstet. Det lag som är klara först vinner.
 30. NYHET 2019! Grevinnan och Betjänten Varje lag får 2 tidningar. Man bildar 2 och 2 i lagen. Den ena är betjänt, den andra grevinna. Betjänten lägger ut en tidning som grevinnan kan ställa sig på. Betjänten tar den andra tidningen och lägger framför grevinnan så långt fram man vågar. Grevinnan skall sedan ta ett steg fram och ställa sig på denna och så fortsätter man så fram till en kon man rundar och tillbaka. När man är klar sätter man sig ner. Det lag som hinner först igenom alla sina lagmedlemmar vinner.
 31. NYHET 2019! Maskslukaren Lagen ställer sig i varsin ring. Varje lagmedlem får varsitt godissnöre. Sedan skall man tugga i sig detta en och en. Man får absolut inte ta hjälp av händerna utan här gäller det att använda läpp- och tuggteknik. Så snart den första är klar får nästa fortsätta. När man är klar sätter man sig ner. Det lag som hinner sluka sina maskar först vinner.
  Maskslukaren

  Maskslukaren

 32. NYHET 2019! Bollskalle Lagen ställer sig i varsin ring. Den längsta i respektive lag tar på sig en kardborremössa. Det lag som kan sätta 10 bollar i huvudet på sin mittspelare vinner.
 33. NYHET 2019! Petflaskan Lagen ställer sig i varsin ring och får en petflaska. Nu skall den skickas runt mellan benen på varandra. När man är klar sätter man sig ner. Det lag som hinner först vinner.
 34. Mask i teodlingen i Kina – tillverka små kvadrater i 3 olika färgade papper. Samla alla deltagare och kasta upp lapparna över dem. Sedan gäller det att samla lappar i gräsmattan.
  • 1 röd lapp = 1 poäng
  • 1 blå lapp = 2 poäng
  • 1 grön lapp = 3 poäng

  Givetvis behöver man ju inte räkna lapparna nitiskt utan man får höfta poängen med omsorg.

  Lappar

  En skål med lappar till leken ”Mask i teodlingen i Kina”. Mer tips på hur man förbereder ”Mask i teodlingen i Kina”.

 35. NYHET 2017! Funny Bunny – Se vem som får in flest marshmellows i munnen. Börja med en och säg Funny Bunny. Sedan två o.s.v. Blir snabbt kul efter ett tio-femton stycken
 36. NYHET 2017! Dumstruten – Tillverka 2 stora pappersstrutar som deltagarna skall hålla framför ansiktet och titta igenom. Sedan gäller det att lotsa en liten boll mellan några koner. Det lag som hinner först vinner.
 37. NYHET 2017! Corn Hole – Lagen samlar poäng genom att pricka hålet i spelplanen med majsfyllda säckar.

Och ska du tända grillen, skippa tändvätskan. Köp en elgrilltändare istället. Det är mycket effektivare, miljövänligt och du får snabbt en fin grillbädd, gärna i kombination med en skorsten.

Midsommarmat

Midsommarmat

Har du egna tips på roliga lekar till midsommarafton, posta dem gärna nedan!


Efter lekarna är det dags för prisutdelning! Här är tips på hur du kan tillverka snygga medaljer!

Ha en riktigt trevlig midsommar!

/Daniel Rytterqvist

Transport 2019

Transport 2019 Cykelburen med midsommarlekarpackning på cykelkärran.

Midsommarlekar 2013

Midsommarlekar-kittet 2013. Måltavla för sugproppen, sugpropp, jutvävsäckar för säckhoppning, skidor, poängtavla, koner, tennisbollar till att pricka spänner och haklekarna, pingisbollar till att balansera på sked, kubb till kubbstafetten, skottkärra, hörselskydd, ögonskydd (simglasögon som är tejpade med svart eltejp ger garanterat ingen syn), rör till potatismosen, en säck potatis, gummiklubba.

Kabelbrottsdetektor

Och givetvis behöver gräsmattan klippas innan festen också! Har din robotgräsklippare stannat? Kanske har begränsningskabeln gått av? Vi har instrument för att enkelt hitta avbrottet på slingan och laga det!

Byggoteknik erbjuder tre olika modeller av kabelbrottsdetektorer; en enklare kallad Standard, en vi kallar Deluxe samt en Pro-modell som känner av även om kabeln sjunkit djupare ner i gräsmattan.

Kabelbrottsdetektorer

Byggoteknik lagerför tre olika kabelbrottsdetektorer; en enkel vi kallar ”Standard” från Grimsholm, en lite bättre vi kallad ”Deluxe” från Velleman och den bästa vi kallar ”Pro” från Grimsholm som känner av även om kabeln sjunkit djupare ner i gräsmattan.

Gå till Butiken för att välja den som passar dig bäst!

Kabelbrottsdetektor Standard – Grimsholm signal cable tracker MS6812

Grimsholm Kabelbrottsdetektor

Grimsholm Kabelbrottsdetektor med 2 st 9V batterier. Byggoteknik har dessutom kompletterat med 2 st originalklämmor från 3M, en spik avsedd för jordanslutning samt en utförlig illustrerad instruktion på svenska som ger dig tips och råd hur man enklast hittar felet på slingan.

 • Kabelbrottsdetektorn i sig är tillverkad av kända Mastech
 • Batterierna är fyllda med energi från GP Supercell
 • Klämmorna är originalklämmor från 3M
 • Spiken är en rejäl 125-mm räfflad järnspik från Essve
 • Instruktionen är skriven utifrån Byggotekniks erfarenheter av kabelbrott 🙂
 • Levereras i praktisk förvaringsväska
1 Grimsholm Kabelbrottsdetektor med batteri och klämmor
Grimsholm Kabelbrottsdetektor. Levereras med 2 st 9V batterier och 2 st original 3M klämmor, en spik avsedd för jordanslutning samt vår egen utförliga och illustrerade instruktion på svenska som ger dig tips och råd hur man enklast hittar felet på slingan.
Produkt: (över 100 i lager)
Pris:
350,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Kabelbrottsdetektor Deluxe – Velleman VTTEST11

Vi har också en utökad variant vi kallar Kabelbrottsdetektor Deluxe:

Kabelbrottsdetektor Deluxe

Kabelbrottsdetektor Deluxe med ljusindikator, jordankare och två klämmor för att kunna laga kabeln samt pedagogisk instruktion på svenska. Ett kvalitetsmätinstrument från Velleman.
Nu ingår även telefonsupport!!!

 • Ljusindikator som visar om kabeln är hel. Ju starkare lampan lyser, desto bättre leder kabeln
 • Omkopplare för att välja om proben skall ljuda, lysa eller både ljuda och lysa vid signal
 • Batteriindikator som lyser vid låg spänning
 • Robusta kapslar med batteriluckor
 • Förvaringsväska
 • Kvalitetsmätinstrument från Velleman
1 kabelbrottsfinnare deluxe med klämmor
Velleman Kabelbrottsdetektor. Detta är vår bättre variant som levereras med 2 st original 3M klämmor, en spik avsedd för jordanslutning samt en utförlig illustrerad instruktion på svenska som ger dig tips och råd hur man enklast hittar felet på slingan.
Produkt: (över 10 i lager)
Pris:
500,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Passa också på att köpa till fler klämmor! Det är bra att ha några på lager, speciellt på vårkanten när robotklipparen skall igång igen och slingan kan ha fått sig någon skada under vintern.

6 st stora klämmor
6 st fuktsäkra originalklämmor från 3M för skarvning av begränsningskabel till robotgräsklippare med tråddiameter 0,5-1,5 mm (3,9 mm inklusive isolering). OBS! Detta är inga billiga piratkopior.
Produkt: (över 1000 i lager)
Pris:
70,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Eller så köper du kabelbrottsdetektorn kittad med 10 klämmor till specialpris!

1 kabelbrottsfinnare deluxe med 10 klämmor
Kabelbrottsdetektor från Velleman levereras med 10 st original 3M klämmor, en spik avsedd för jordanslutning samt en utförlig illustrerad instruktion på svenska som ger dig tips och råd hur man enklast hittar felet på slingan.
Produkt: (över 10 i lager)
Pris:
580,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Utifrån våra kunders beställningar har vi också ett Ultimate-paket:

 • 1 st Kabelbrottsdetektor Deluxe
 • 1 st jordankare (spik)
 • 8 st stora klämmor
 • 2 st Panasonic Pro Power Alkaline 9V
 • 1 meter begränsningskabel att skarva med
 • Förvaringsväska
 • Instruktion på svenska
 • Kampanj – nu ingår 4 st anslutningskontakter
1 kabelbrottsfinnare ultimate kit
Ultimate kit: Kabelbrottsdetektor Velleman med 8 st 3M originalklämmor, 1 meter begränsningskabel, 2 st Panasonic Pro Power 9V batterier, en spik för jordanslutning samt en utförlig illustrerad instruktion på svenska. Kampanj - nu ingår 4 st anslutningskontakter.
Produkt: (över 10 i lager)
Pris:
700,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Se hur kabelbrottsdetektorn fungerar i verkligheten!

Kabelbrottsdetektor Pro – Grimsholm signal cable tracker MS6812

Vi har Grimsholm Advanced Cable Tracker till ett kanonpris. Den används av proffsen och klarar av att hitta kabelbrott när kabeln ligger djupare i marken. Man behöver alltså inte peta på kabeln för att få signal utan den känner av även när kabeln ligger djupare under gräsmattan.

Grimsholm Kabelbrottsdetektor Pro

Grimsholm Kabelbrottsdetektor Pro

Utrustningen har förkonfigurerats till att ha de inställningar som är optimala för felsökning på just robotinstallationer men kan också användas för en mängd andra ändamål som identifiering av rör och elkablage i väggar, felsökning av elektrisk golvvärme, kontroll av spänning i vägguttag m.m.

Svensk bruksanvisning och felsökningsguide för robotgräsklippare medföljer tillsammans med kablage, krokodilklämmor, testprober, jordspett, väska och batterier. Produkten omfattas av Grimsholms utökade garanti om hela 3 år för privatkonsumenter!

Mastech MS6818 Grimsholm Advanced Cable Tracker
Mastech MS6818 Advanced Cable Tracker är Grimsholms bästa kabelbrottsdetektor som används av proffsen eftersom den klarar av att hitta kabelbrott även när kabeln ligger djupare nedgrävd i marken. Kan också användas för annan kabelfelsökning.
Produkt: (över 20 i lager)
Pris:
2395,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Passa på att komplettera med en påse 3M original-klämmor till ett fantastiskt erbjudande!

50 st stora klämmor 3M Scotchlok 314
50 st 3M ScotchlokTM 314. Fuktsäkra originalklämmor från 3M för skarvning av begränsningskabel till robotgräsklippare med tråddiameter 0,5-1,5 mm (3,9 mm inklusive isolering). Säljes i obruten original­förpackning, därav det låga priset!!!
Produkt: (över 100 i lager)
Pris:
400,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan
Byggoteknik önskar alla läsare en
Glad Midsommar 2023!

, ,

By  -      


11 Responses

 1. Marie skriver:

  Skitbra tips, sugproppen ska jag speciellt prova.. tack 🙂

 2. Tezzan skriver:

  Tack för tipsen =)

 3. Sara o Rickard skriver:

  Hej!

  Jag står här brevid min pappa och vill bara tacka för de jätteroliga midsommar tipsen, för det är så att vi ska ha midsommar hemma hos oss detta året. Jag är själv snart 12 år gammal och min pappa är 39, och vi båda tycker lekarna är superroliga! Tack för tipsen! Hur skulle våran midsommar 2008 se ut utan dessa tips.
  Tack/ Sara o familj

 4. Mia skriver:

  Tack för alla tips!! Ska provas ikväll…

 5. Ingis skriver:

  SUPERTACK för jättebra tips. Kopierar detta rakt av till byalagets fest på midsommar. Är utsedd till lekledare av ngn anledning och denna sida har just räddat byns lekledare…

  Ha en trevlig midsommarfest 2009!!

 6. Vera skriver:

  Superbra tips! Tack så mycket för hjälpen =)

 7. Emelie skriver:

  Googlad midsommarlekar och fick upp din braiga sida =) Såg att det var länge sedan du publicerade den men en annan rolig lek i olika varianter är
  1. Varje lag får hitta på ett ord, vilket som helst men ju längre desto bättre för varje bokstav ger poäng om man lyckas hitta en sak i naturen som börjar på den bokstaven!
  2. Förenklat, bestäm en bokstav och ut o leta saker på ex E. Enbär, ekorrbajs, eklöv, ekbark etc.. Det brukar spåra ur till Enastående vacker blomma etc 😛
  Bra att avsluta med så har alla lag en chans att vinna även om poängskillnaden dragit iväg lite =)

 8. Maria skriver:

  Tack för bra tips!
  Har ytterligare en lek som vi har kört – Cyklande herre. Varje lag har två galgar och en enkrona. Var och en i laget ska runda en kon och sen tillbaka. Men, man ska då ha en galge mellan knäna (vänd så att knäna kommer ISÄR), en galge ska man hålla framför sig som ett styre, och enkronan klämmer man fast i ögat som en monokel. Framkallar mycket skratt, och ibland blåmärken på insidan av knäna 🙂

 9. stisse@yahoo.com skriver:

  Ölhävartävling med pinka i glaset.

  1. Två eller fler tävlande dricker var sitt stort glas med midsommarsaft (Öl till de vuxna?) glatt påhejade av publiken, den som häver sitt glas fortast får tre poäng, den som kommer sist ett poäng och övriga två poäng.
  2. De tävlande får var sin liten PET flaska som fyllts med vatten, den påskruvade korken har ett 2-3 mm stort hål, de tävlande placerar flaskan mellan sina ben (i skrevet) och när startsignalen ljuder skall de försöka ”pinka” i det glas som står en meter framför, även här gäller samma poängregler som i delmoment 1

  Är man många som skall delta kan man med fördel anordna detta som en stafett tävling.

 10. Narda skriver:

  Hej! Har läst om ditt förslag på lekar och fastnat för det här med att kasta sugkoppar. Men vilket material är det till måltavlan? Antar att det måste vara nåt speciellt om de ska fästa?
  Vänliga hälsningar/ Narda

 11. Daniel skriver:

  Hej Narda!

  Det går bra med i princip vilket skivmaterial som helst. Bör ha lite tjocklek så den inte ger efter. En laminerad spånplatta är nog bäst. Man kan t.ex köpa en skiva på IKEA fyndavdelning för 20 kr. Den jag använde är från ett gammalt skötbord 😀

  Glad midsommar!

  mvh Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *