Om

Daniel Rytterqvist
Daniel har arbetat inom IT-sektorn sedan 1996 med fokus på webbutveckling sedan 2004. Mest utveckling sker med Sitecore CMS som plattform och tekniker som C#, .NET, jQuery, CSS3, HTML5 men även PHP med fokus på WordPress. Certifierad Sitecore Professional Developer sedan 2010 som förnyades 2017.

Sitecore Professional Developer

Publicerat Sitecore modulen Sites Overview som visar samtliga språkversioner av ett item på en enda sida vilket gör det enkelt att jämföra.

Sitecore Market PlaceSites Overview is
published at the
Sitecore Marketplace

Även utvecklat Android appen Stairs Calculator med tillhörande byggbeskrivning hur man bygger en trappa.
En riktigt bra app som hjälper vilken amatör som helst att beräkna och bygga en proffsig trappa.
Google playStairs Calculator Online
TrappappenTopTen

Denna sida började som en enkel presentation 1995 när jag kom i kontakt med webben för första gången och utvecklades till en resedagbok 2001. Idag finns här teknikrelaterade blogginlägg med fokus på besöksräknare, tillbehör till robotgräsklippare, Sitecore CMS, byggprojekt, byggrelaterade tips och annat smått och gott.

Utanför arbetet är mitt stora intresse att arbeta med trä – renovera och bygga. Jag har under 10 års tid totalrenoverat vårt hem, ett hus från 1924 och har lärt mig en hel del under arbetets gång, saker som jag delar med mig på dessa sidor.

Träning: blått bälte med rött streck (3 Kup) i Taekwondo och tränar i Billdal Taekwon-Do

Taekwondo

Taekwondotävling, Västra Frölunda 1996

Taekwondo

Taekwondoträning på Bali 2001. Dollyo Chagi.

Verksamheten Byggoteknik Halland

Jag driver företaget Byggoteknik Halland och är godkänd för F-skatt. Byggoteknik är ett teknik- och kunskapsföretag som utvecklar och säljer system för besöksräkning. Byggoteknik har byggt 100-tals besöksräknare och installerat eller levererat dessa till butiker, återförsäljare och tillverkande industrier sedan 2003. Vi kan också ombesörja installation av besöksräknare och dörrklockor. Samt andra specialuppdrag som t.ex. styrsystem, produktsorterare och varningssignaler. I den mån vi kan försöker vi vara med och sponsra intressanta projekt vid förfrågan.
Verksamheten tillhandahåller också produkter relaterade till bloggen, webbutveckling, artiklar för blogg och press, byggrelaterade tjänster och därmed förenlig verksamhet.
Varumärken:

ByggoteknikAlla besökare räknas ®

Sociala medier

Följ oss på SoMe!

Betalningsalternativ

Som kund till Byggoteknik handlar du antingen via faktura eller gör en direktinbetalning via Swish så slipper du lägga in vårt bankgironummer i din internetbank. Privatpersoner ges vanligtvis 10 dagars kredit, företag 30 dagar. Kommuner fakturerar vi elektroniskt.

Bankgirot
Bankgiro: 546-5927
Swish
Swish nummer: 123 640 82 07

Alla kan glömma betala och vi brukar skicka en betalningspåminnelse efter förfallodatum. Men vid utebliven betalning kan ärendet komma att hanteras av vår inkassoleverantör Intrum

Köpvillkor

1 års garanti

Byggoteknik åtar sig under garantitiden att svara för varans funktion. Varor med garantifel repareras eller ersätts med motsvarande vara. Här finns mer information från Konsumentverket gällande garanti och vilka rättigheter du som kund har när du handlar på nätet.

Garantin gäller inte vid:

 • Olyckshändelse
 • Vanvård
 • Överspänning / åska
 • Onormal användning

3 års reklamationsrätt

Enligt konsumentköplagen är reklamationstiden för en vara 3 år. För att åberopa reklamationsrätten är det du som kund som skall påvisa att felet på varan fanns vid inköpstillfället vilket skall göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.

Vill bara framföra mitt tack för snabb och kundvänlig hantering av garantiärendet. Det är lätt att tala gott om Byggoteknik och Grimsholm. Mvh Lars Damm

Öppet köp

Byggoteknik erbjuder hela 60 dagars öppet köp! Vid retur måste produkten returneras i helt och rent skick i originalförpackning.

Spåra försändelse

Företagsbeställningar skickas normalt direkt till ditt företag via PostNord Parcel. Mindre beställningar till privatpersoner skickas normalt direkt till hemadressen men över ett visst belopp skickas de vanligtvis till närmsta PostNord-ombud. Försändelsen blir då spårbar på denna sida via ett försändelse-ID som du får från PostNord till din mailadress eller via SMS.

Returer

Som kund till Byggoteknik har du full returrätt på alla varor. Men för att täcka kostnader som Byggoteknik haft i samband med frakt förbinder sig kunden att utöver eventuella returkostnader betala fraktavgiften som står på fakturan inom förfallodatumet. Detta eftersom alla varor på Byggoteknik.se omfattas av fri frakt under förutsättning att kunden genomför sitt köp. Visar det sig vara ett uppenbart fel på produkten förbinder sig kunden inte till att betala någonting.

Dataskyddsförordningen GDPR

Här finns information om hur Byggoteknik använder personuppgifter vid hantering av ordrar och eventuell korrespondens med dig som kund eller besökare.

Om byggoteknik.se

Kunskapsbanken på byggoteknik.se växer hela tiden med artiklar som beskriver olika bygg- och renoveringsprojekt. Här publiceras också inlägg om teknik- och webbutveckling. Artiklarna är allt ifrån större projekt som t.ex. att bygga en 15m2 stor isolerad gäststuga till mindre projekt och byggtips. Några artiklar hjälper besökaren att spara pengar t.ex. genom att laga en trasig kupéfläkt i bilen, andra är rena byggbeskrivningar t.ex. hur man bygger en trappa steg för steg.

 1. Upphovsrättsskyddat material
  Allt material på byggoteknik.se skyddas av upphovsrättslagen.
 2. Artiklarna får endast användas för eget bruk
  Mångfaldigande, kopiering, överlåtelse, försäljning, överföring eller annan form av användning av materialet både för kommersiellt och icke kommersiellt intresse är förbjudet. För publicering av artiklar (delar av eller hela artiklar omfattande text och bild) i press eller annan media, kontakta byggoteknik.se. Det går bra att hänvisa till materialet och länk till sidan skall då alltid skrivas ut.
 3. Kommentarer från användare och externt material
  Byggoteknik.se kan inte hållas ansvarig för användarnas kommentarer eller inlänkad information från externa sidor och annonser.
 4. Ansvarsfriskrivning
  Författaren saknar formell hantverksutbildning och kan inte hållas ansvarig för att beskrivningarna följer rådande branschstandard. Det kommer hela tiden nya material och regler varför det är svårt att hålla sig uppdaterad. Byggoteknik.se kan därför inte hållas ansvarig vid eventuella fel eller brister i beskrivningarna. Upptäcker du något direkt fel i beskrivningarna, kontakta byggoteknik.se som då får möjlighet att rätta till felet så snart som möjligt. Byggoteknik.se kan ej hållas ansvarig för eventuell skada som kan uppstå i samband med beslut och åtgärder baserade på informationen i publicerade artiklar. Stor vikt läggs vid att hålla publicerade artiklar så tillförlitliga, pedagogiska och enkla som möjligt.
 5. Cookies
  På byggoteknik.se visas annonser från tredjepartsföretag baserade på användarens webbhistorik för att kunna visa annonser som kan tänkas vara relevanta för användaren. Här finns mer information och hur annonseringen fungerar.

Övriga kanaler

På Byggotekniks -kanal publicerar vi filmer som visualiserar vissa projekt. Det händer också att vi publicerar nyheter på våra Facebook och Instagram Instagram-konton.

Säkerhetskontakt

Hittar du någon form av säkerhetsproblem eller liknande på byggoteknik.se uppskattar vi om du informerar oss på security@byggoteknik.se. Tack!

Har du hittat en säkerhetsbrist? Berätta om den för oss!
För byggoteknik.se är det viktigt att våra kunder känner sig trygga och säkra när de rör sig på vår site eller gör affärer med oss. Vi arbetar därför strukturerat med fokus på funktion, innehåll och säkerhet i all vår utveckling och strävar hela tiden efter att nå högsta möjliga kvalitet. Trots detta kan det hända att ett fel smyger sig in. Om du har hittat en säkerhetsbrist vill vi gärna höra mer om den bristen för att kunna rätta till problemet så fort som möjligt.

Hur rapporterar du?
Skicka ett mail till oss på security@byggoteknik.se med följande information:

 • Detaljerad beskrivning av sårbarheten innehållande till exempel URL, typ av sårbarhet.
 • Nödvändig information som vi behöver för att kunna återskapa problemet.
 • En skärmdump, om det är tillämpligt för den sårbarhet du har hittat.
 • Kontaktinformation, namn, e-post, telefonnummer.

Vad kan du rapportera?
Du kan rapportera säkerhetsbrister som du har hittat på sidan t.ex. cross site scripting eller brister i kryptering. Rapporteringstjänsten är inte till för andra fel som t.ex. stavfel eller övriga frågor. Tag då kontakt med oss på annat sätt.

Vad kan du förvänta dig av Byggoteknik?
Vi kommer bekräfta att vi har tagit emot din beskrivning, löpande hålla dig uppdaterad medan vi bearbetar problemet, samt informera dig om när problemet är åtgärdat.

Vad krävs av dig?
Vi uppskattar att:

 • du inte utnyttjar sårbarheten för att nå, eller försöka nå information som inte tillhör dig
 • du inte utnyttjar sårbarheten för att ta bort eller modifiera information
 • du inte påverkar tillgängligheten på våra tjänster genom till exempel överbelastningsattacker
 • du ger oss en möjlighet att åtgärda den inrapporterade sårbarheten innan du offentliggör denna.

Miljö

Byggoteknik källsorterar förpackningsmaterial och försöker göra så liten miljöpåverkan som möjligt när det gäller tillverkning och leverans. Vi använder t.ex. blyfritt lödtenn i kretskortstillverkningen av våra besöksräknare. Vi stöttar WWF och Naturskyddsföreningen i sina arbeten. Vissa förpackningar återanvänds enligt skickaigen-konceptet som är ett Byggoteknik-initiativ.

Några kommentarer från våra kunder

Här listar vi ett helt gäng fina kommentarer från våra kunder och några av dem ser du här:

Toppenlevererat redan idag, vilken fin service du har. Nu har vi hittat brottet med hjälp av detektorn, å klipparen går igen. Tacksam! Susann

Tack för mycket god service! Kabelbrottssökaren kom idag. Lizette

Det där kallar jag snabb leverans, åkte du förbi min låda och la i det själv?? Per

Nu snackar vi personlig service på högsta nivå! Dennis

Vill tacka för rådgivning och en bra produkt! Hittade brottet lätt med hjälp av instrumentet och nu rullar klipparen igen. Andreas

Tack för din hjälp och utförliga monteringsbeskrivning till besöksräknaren! Hanna

Stort Tack för snabb leverans!!! (Å även postnord) Ha det gott! Harriet

Kundrecensioner

Vad tycker du om byggoteknik.se?
Har du tid uppskattar vi en kommentar på bloggen eller på en oberoende site som t.ex. Hitta.se, Google eller RECO.se. Det hjälper andra kunder med bra inköp!