Besöksräknare med knapp för nollställning

Aktuellt, Bloggat, Webbutik

Besöksräknare

Är du intresserad av hur många kunder som besöker din affärsrörelse, butik eller utställningshall? Byggoteknik utvecklar och tillverkar besöksräknare av hög kvalitet som är enkla att montera i dörrpassage eller en bit in i lokalen. De går givetvis lika bra att använda i tillverkande industri till exempel för att räkna produkter på ett löpande band.

Byggoteknik – Alla besökare räknas ®

Snabbt igång

Räknarna är enkla att montera och du är snabbt igång med att räkna kunder. Följ bara monteringsanvisningen som du får med leveransen och sätt i batterieliminatorn i ett vägguttag. Vill du ha hjälp med installationen kan vi ordna med detta i västsverige Göteborg/Kungsbacka/Varberg med omnejd. Du får tillgång till en Excel-fil där du kan föra in statistiken och se kundflödet i en graf.

Besöksräknare med knapp för nollställning

Besöksräknare med knapp för nollställning

Stor erfarenhet

Byggoteknik har byggt 100-tals besöksräknare och installerat eller levererat dessa till butiker, återförsäljare och tillverkande industrier sedan 2003. Därför har vi stor erfarenhet av vad som fungerar och hur de skall monteras för att få en så rättvis bild som möjligt av kundflödet. Med egen tillverkning har vi full kontroll över kvalité och leverans. Kommuner och offentlig verksamhet fakturerar vi elektroniskt eftersom detta är krav sedan 1 april 2019. Våra kunder finns över hela Sverige, här är ett urval av kunder till Byggoteknik.

Inbyggd tröghet

En stor fördel med våra besöksräknare är att de har en inbyggd tröghet som kan finjusteras från 0 till 1,2 sekunder. Detta för att minska risken att ett passage räknas som flera. Det betyder att det måste gå t.ex. 0,5 sekunder från ett passage till nästa för att de ska räknas som två separata besökare. Besöksräknare som saknar denna tröghet kan räkna en passerande kund som flera. De kan också vara felaktigt installerade eller på fel höjd. Om de är för känsliga kan en passerande arm räknas som en kund, kroppen som en kund o.s.v. Passerar då en gallerförsedd kundvagn kan man få en helt fantastisk besöksfrekvens som dessvärre inte stämmer överens med verkligheten.
Samtidigt går de inte att lura. Vissa andra besöksräknare reagerar inte om passaget är för snabbt. Våra egentillverkade reagerar direkt och med den justerbara tiden går det alltså att ställa hur lång tid som måste flyta mellan passagen för att de skall räknas som separata. Det går också att enkelt justera så att tiden istället anger hur långt ett passage skall vara för att räknas som ett passage.

Ej känsliga för sol

En del besöksräknare är känsliga för sol eller strålkastarljus från bilar. Det beror på att själva givaren är av enklare modell och blir störd av starkt ljus och reflexer. Givarna i våra besöksräknare använder sig av modulerat ljus och är inte känslig för ljusstörningar. Tekniken innebär att sensorn skickar ut ett pulserat ljus vilket gör att bakgrundsstrålningen kan dras ifrån.

Nollställning

Räknarna går att nollställa genom en knapptryckning, nyckelvred eller genom att hålla en magnet mot kapseln. Då finns inga knappar som nyfikna kan trycka på och råka förstöra statistiken. Ange ditt val vid intresse-/offertförfrågan.

Andra användningsområden

Räknarna kan givetvis användas till andra användningsområden där något behöver räknas, t.ex. i tillverkande industri som Scania som i omgångar köpt flera detaljräknare, eller som logistikföretaget Bring som räknar passerande fordon eller L-A Tvätt som använder dem för att räkna tvätt. Där täcker givaren hela öppningen som en slags ridå så att ingen tvätt kan slinka förbi givaren utan att bli räknad. Byggoteknik har räknare för flera användningsområden!

Besöksräknare kan också byggas in i en vädersäkrad kapsel för användning utomhus. Här är ett exempel på en räknare som håller koll på antalet skidåkare i svenska fjällen.

Systemet kan också kompletteras med en dörrsignal som ljuder när kunden öppnar entrédörren. Detta sker trådlöst vilket gör att signalenheten kan placeras i valfritt uttag i lokalen, fikarummet, lagret eller nere i källaren. Så här kan den låta.

Kundanpassade besöksräknare

Kanske har du speciella önskemål gällande utförandet av besöksräknaren? Vi bygger den så som du vill ha den med räckvidd upp till 40 meter! I vissa byggnader t.ex. kyrkor har allt byggts in i en anpassad låda som smälter in i övrig interiör.

Produktsorterare

Produktsorterare. För varje [n] räknad produkt flyttas en arm med hjälp av en pneumatisk ventil vilket gör att produkterna på ett band sorteras i varsin låda.

ProMeister Portal

Portalräknare – antalet besökare visas via stora displayer ovanför portalen.

Besöksräknare med larm

Antal besökare just nu. Besöksräknare med extern larmlampa som tänds när [n] antal besökare befinner sig samtidigt inne i lokalen. Stöd för upp till 3 entréer. Kan skicka signal till ljudenhet ”ding-dong” som låter när någon kommer in.

Besöksräknare

Besöksräknare med larmfunktion och möjlighet justera inställningar via menyhantering

Besöksräknare för utomhusbruk

Besöksräknare för utomhusbruk. Just denna skall användas för att räkna antal skidåkare i en nedfart i svenska fjällen! Givaren är inbyggd i en strut för att hindra snö från att skymma sikten.

Besöksräknare Flygplats

Besöksräknare med inbyggd pseudo-slumpgenerator och inställbara värden som sparas till flashminne.
Räknar in- och utpassage och indikerar aktivitet.
Justerbar känslighet och knapp för nollställning.

Kabelförlängning

Till denna standardräknare med knapp för nollställning har kabeln till givaren förlängts med 20 meter.

Besöksräknare med ljudsignal

Besöksräknare med ljudsignal. Vid passage sänder räkneverket en signal trådlöst till ljudenheten som kan sättas i valfritt uttag längre in i lokalen.

Besöksräknare med ding-dong

Besöksräknare med trådlös ding-dong. Vid passage räknas besökaren samtidigt som det skickas en signal till en trådlös ding-dong man kan sätta i valfritt uttag längre in i butiken, fikarummet eller på lagret.

Toalettbesöksräknare

Toalettbesöksräknare med trådlös eller trådbunden sensor och inställbar alarmfunktion vid X antal besök.

Toalettbesöksräknare

Toalettbesöksräknare baserad på vår standardräknare och med magnetsensor.

Brevlåda

Brevräknare. Försändelser som postas i denna brevlåda datum- och tidsstämplas till en dator.

Byggoteknik Besöksräknare Black Edition

Till Abstracta Silent Pods levererar vi vår standardräknare i svart kapsel som vi kallar Black Edition.

Några kommentarer från våra kunder

Vi är mycket nöjda med jobbet Byggoteknik utfört och statistiken är jättebra och underlättar vårt arbete med tillförlitliga underlag. Rickard Wennerberg, Orust Kommun

Suverän räknare! Nu behöver vi inte längre gissa hur många besökare vi haft! Peter

Nu har den kommit fram och är installerad. Fungera jättebra. Tack! Martina

Tack för din hjälp och utförliga monteringsbeskrivning till besöksräknaren! Hanna

Hög kvalitet

Alla komponenter i besöksräknarna håller en mycket hög kvalitet.

E39-L142

Det ingår oftast två fästen till våra besöksräknare; ett för vertikal och ett för horisontell montering. Se alla fästen.

  • Nuvarande besöksräknare är uppe i version 9 av vår populära serie
  • Elektroniken är monterad på ett egenutvecklat maskintillverkat kretskort för lång hållbarhet, stabilitet och säkerhet.
  • Räkneverken har 6 siffrors display och ett inbyggt minne vilket gör att om strömmen går kommer de ihåg sitt värde när strömmen väl kommer tillbaka och fortsätter räkna därifrån.
  • Givarna är ej känsliga för yttre påverkan som t.ex. sol eller bilars strålkastare. Givarna klarar till och med att gå igenom treglasrutor för de kunder som har behov av att kunna mäta passage på andra sidan av ett skyltfönster
  • Levereras med transientskydd, skydd mot polvändning och switchad energieffektiv strömförsörjningsadapter
  • Givetvis använder vi bara blyfritt lödtenn i tillverkningen
  • Till våra besöksräknare följer det med alla monteringsdetaljer du behöver. Och behöver du något speciellt fäste till givaren finns flera att välja mellan
Tillverkning

Utveckling och tillverkning sker i liten seriell skala med komponenter av hög kvalitet.

Kretskort

Utveckling och tillverkning sker i liten seriell skala med komponenter av hög kvalitet.

Följ med in till Byggoteknik och se hur det går till att utveckla en besöksräknare med nya egenskaper och funktionalitet!

Ingående delar och avstånd

Illustration montering och avstånd för besöksräknare

Illustration montering och avstånd för besöksräknare. Värden inom parantes kan fås som tillval.

Intresseformulär besöksräknare

Kundcase

Här är ett urval av kunder till Byggoteknik. Nedan visas några bilder från installationerna.

–> Ta mig vidare till intresseformuläret!

,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *