Kaninbur

Bloggat

Bygga kaninbur

Förra sommaren byggde jag en kaninbur till barnens kaniner. Jag valde att bygga den av formplyfa som inte behöver ytbehandlas och tål väder och vind. Materialet klarar också kaninernas krafsanden utan att ta skada. Men skivorna är ganska dyra. 500 kr st. Så det gäller att inte såga fel. Hur får man ut maximal burstorlek av två skivor formplyfa? Så här gjorde jag.

Ritning kaninbur

Ritning kaninbur av två formplyfaskivor 1200×2500 mm

Mått: [cm]

Sidor: 60×115-120 (sluttande kortsida)
Bakstycke: 115×120
Botten och hylla: 60×117
Framsida: 14×120
Dörr: 47×106
Lock: 73×130
Mellanvägg: 60×65-60. Denna skiva hade jag kvar sedan tidigare. Materialet räcker alltså inte till denna,men här kan man ju använda vad som helst.

OBS! Köp inte formplyfa på Byggmax. Den skivan håller max en säsong, sedan har den fläkts isär eftersom kvalitén inte är tillräcklig för något som skall stå ute året om.

När jag sågade till skivorna och monterade ihop dem försökte jag tänka på att hela tiden ha de målade kanterna på skivan framåt och utåt så att det snyggaste vänds framåt och utåt.

Mellanväggen bakom dörren har ett hål i botten så att kaninerna kan krypa in där till sitt rede. Vanligt kompostgaller fungerar fint att använda till hage!

Kaninbur

Kaninbur med två våningar och näste.

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *