Klart

Bloggat

Hänga om luckan på en Electrolux HT54K8126 torktumlare

För att underlätta arbetet i tvättstugan är det smidigt om tvättmaskinens och torktumlarens luckor öppnas från varandra. Hos oss står tvättmaskinen till vänster om torktumlaren så i detta fallet behövde jag hänga om luckan på vår torktumlare Electrolux HT54K8126 så den öppnas åt höger.

Torktumlaren Electrolux modell HT54K8126 säljs av Elgiganten och hamnade bland topplaceringarna i Råd och röns test i september 2016. Electrolux samlade där ihop 65 poäng mot 500 kr dyrare testvinnaren 69. Säljaren på Elgiganten var dessutom tillmötesgående och påläst och kunde ge mig en bra deal. Maskinen fanns dessutom på lager så det var bara att lyfta på den på släpkärran.

Placerade torktumlaren till höger om tvättmaskinen. Båda maskinernas luckor är vänsterhängda vid leverans. Behövde därför hänga om torktumlarens lucka så den blir högerhängd. Electrolux har en instruktion hur man hänger om luckan på hemsidan. Men här är lite bilder från verkligheten också. Räkna med ca 15 minuter när verktygen är framplockade.

Man behöver följande verktyg:

  • Skruvdragare med moment
  • T20 torx
  • Bithållare
  • Platt skruvmejsel

Luckan går att justera så att den öppnas antingen åt höger eller vännster. Det går också att montera handtaget så att det är i något av de övre eller under hörnen av luckan beroende på om maskinen placeras bredvid eller ovanpå tvättmaskinen.

Fler instruktioner.

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *