Reglage

Bloggat

Montera dropper-post

Cykling i skogen är ett jättebra och kul komplement till löpning. Det är riktigt bra intervallträning samtidigt som man får både fysisk och psykisk träning när man lär sig övervinna hinder och utmaningar. Har skaffat en riktig skogsmaskin – en Scott Spark 720. För att snabbt kunna justera sadeln i terrängen kompletterar jag med en dropper-post. Så här installeras den!

BikeYoke Revive

BikeYoke Revive levereras i en riktigt juste förpackning!

Ställbar sadel eller Dropper Post är nog något av det bästa som uppfunnits till mountainbike. Det gör att man snabbt kan få bort sadeln när man behöver ta sig över hinder i terrängen. Skaffade en Revive dropper-post från BikeYoke, en av de bästa som finns på marknaden idag. Jag valde modellen som är 160 mm längd x 31,6 mm diameter med 2-by Remote reglage som passar min Scott Spark 720 Medium. Den justeras via ett reglage man monterar på styret och en intern vajer i ramen.

En dropper-post kan upplevas få lite svikt med tiden. Det beror på att det kommer in luft i systemet. BikeYoke har en patenterad lösning att få ur denna luft på ett smidigt sätt. Under sadeln sitter en liten spak man trycker in och för ner sadeln. Då nollställs det hydrauliska systemet och svikten försvinner på någon sekund.

Det svåraste momentet vid monteringen är att få igenom vajern i ramen så den går hela vägen från styret, genom ramen och upp i sadelstolpen. Kollade YouTube-klipp och hittade bl.a. denna instruktion som är riktigt bra men jag har ju inte tillgång till såna specialverktyg och wire med magnet.

Höll på en bra stund innan jag hittade ett bra lekmannasätt att få vajern genom vevaxelkröken.

Ser fram emot många härliga träningspass i skogen!

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *