Nudie Jeans Dragkedja

Bloggat

Nudie Jeans Repair Shop

En av föreläsarna på årets Webbdagarna 2015 i Göteborg var Joakim Levin, en av grundarna till Nudie Jeans. En inspirerande talare och affärsman och jag tycker att det nya greppet med Nudie Jeans Repair Shop är alldeles briljant.

Om (när) dina jeans går sönder lämnar du helt enkelt in dem i en Nudie Jeans butik så lagar personalen dem när tid finnes och efter bästa förmåga. Symaskinerna står ju där redan. De används i huvudsak för att lägga upp benen på nya jeans. Idén väcktes eftersom personalen lagade sina egna och vänners kläder på ledig tid. Varför inte erbjuda alla kunder detta? Idag är Nudie Jeans Repair Shop ett koncept som ligger helt i linje med deras miljötänk, återvinning och ekologisk bomull. Kunden köper ett par jeans men är i det läget inte känd för företaget eftersom man betalar kontant eller med kort. Man uppger ju vanligtvis inte sina kontaktuppgifter såvida man inte har någon form av kund- eller bonusklubb. Kunden använder sina jeans och om de går sönder lämnar hen in dem i butiken och uppger sina uppgifter för att kunna bli kontaktad när jeansen är klara. Kunden som tidigare var anonym blir känd för företaget. Kanske köper kunden samtidigt ett nytt plagg? Cirkeln är sluten. Det är lite grann som bilbranschen länge fungerat och där eftermarknaden är så viktig för affären. Och med tanke på hur många jeans som hänger på vänt så är det uppenbarligen en populär service. Och det bästa av allt. Det är helt gratis!!! Man får bara vara beredd på att vänta.

Nudie Jeans RePair ReUse ReDuce

Nudie Jeans RePair ReUse ReDuce

Jag lämnade in mina jeans direkt efter seminariet eftersom dragkedjan gått sönder. Efter 3 veckor var de klara. Kostade inte ett öre och det blev jättebra! Tack för superbra service Nudie Jeans!

Nudie Jeans Dragkedja

Ny dragkedja på mina favoriter.

Se föreläsningen med Joakim Levin på Internet World.

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *