Gaia

Bloggat

Besöksräkning i Fässbergs Kyrka

Byggoteknik har fått förtroendet att installera besöksräknare i Fässbergs Kyrka i Mölndal inför att kyrkan firar 100 år och utställningen Gaia med en enorm 7 meter stor jordglob som hänger inne i kyrkan.

Fässbergs kyrka

Byggoteknik installerar besöksräknare i Fässbergs kyrka i Mölndal.

Fässbergs kyrka rymmer 500 personer och ligger högt placerad på en bergsplatå i centrala Mölndal strax utanför Göteborg. Kyrkan fyller 100 år i år och firar detta med massor av olika program; utställningar, musik, föreläsningar och en gigantisk jordglob – Gaia som är ett konstverk som turnerar runt jorden. Jordgloben är täckt av bilder från NASAs fotografier av jordytan och mäter hela sju meter i diameter och är skapat av konstnären Luke Jerram. Konstverket ger besökaren möjlighet att se vår planet tredminensionellt svävande och långsamt roterande i rummet till specialkomponerad musik av tonsättaren Dan Jones.

Gaia

Bild: Natural Environment Research Council (NERC).

Målet med konstverket är att man skall uppleva ”Overview Effect”; en vördnad för planeten där det inte finns några gränser och där man skall få en förståelse för allt livs sammankoppling där vi måste värna om miljön.

Saxat från Svenska kyrkan Mölndal:

De första astronauternas reaktion när de såg jorden från rymden var dels en känsla av ömsinthet mot planeten, dels en grundläggande förståelse av hur allt liv hänger samman. De beskrev också en förnyad känsla av ansvarstagande för miljön och klimatfrågorna. Kanske kan Gaia-utställningen i Fässbergs kyrka ge en känsla av att alla samhällen på jorden är förbundna med varandra, och att vi har ett ansvar gentemot varandra. Kanske kan Gaia hjälpa oss att upptäcka mer av respekt för de värden naturen ger. Kanske säger jordgloben något om Skaparens intentioner med universum. Om vår plats på jorden i Guds skapelse?

Passa på att besöka Fässbergs Kyrka och se det fantastiska konstverket/jordklotet Gaia mellan 18 oktober till 8 november 2022. Här kan du boka en guidad visning och här finns en sammanställning om invigningen och övrigt program. På NASA Visible Earth finns mängder av bilder på vår planet.

Vi på Byggoteknik hoppas på många besökare till Gaia-utställningen i Fässbergs Kyrka.

Är du också intresserad av att räkna antalet besökare till din verksamhet? Läs mer om våra olika besöksräknare och gör en intresseanmälan så återkommer vi med förslag och offert oftast inom någon timme!

Byggoteknik – Alla besökare räknas ®

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *