Öppningsbar

Byggprojekt

Bygga fågelholk – vilka gäster vill du ha i år?

Idag (läs 9 mars 2013) var familjen på Naturum på Fjärås Bräcka och snickrade varsin fågelholk, ett event som genomförs varje år i samarbete med Naturskydssföreningen i Kungsbacka. En jätterolig grej att göra tillsammans med barnen!

I år (läs 9 mars 2013) hade Ove med sig material för 100 holkar och för 70 kr får man snickra ihop sig en egen! Tag gärna med egen hammare, och har du en borrmaskin så är det också bra så slipper du vänta på din tur att låna. Klicka på någon av bilderna i galleriet för att visa bildspelet. Holkarna i galleriet är fotograferade på Naturum, Fjärås Bräcka.

Och vill man piffa till holken lite extra finns det inga gränser för vad man kan hitta på 🙂 Dessa hänger i vår trädgård.

Röd med vita knutar

Röd med vita knutar extrautrustad med balkong, flaggstång, papptak, häng- och stupränna.

Plåttak

Plåttak som lär hålla i evigheter.

Trevåning

En trevåningsholk.

Dubbel

En parholk med plåttak, liggande panel (sågade spår i plankorna), öppningsbar framsida och bakomliggande glasruta om man vill kika på fågelungarna.

Glas

Holken har ett par säsonger bakom sig nu och den förra hyresgästen har visst inte städat efter sig. Tror de har flyttat utomlands dessutom. Men så här ser den ut inuti med en glasruta som gör att fågelungarna inte trillar ut när man öppnar luckan.

På önskelistan står givetvis en fågelholk med svart/vit webbkamera från Weibulls.

, , ,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *