Bloggat

En flaska Easter egg

Under renoveringen av vårt hus från 1924 har jag flera gånger stött på små meddelanden från snickaren som uppförde huset. På baksidan finns ett konstnärligt skepp ritat med blyerts direkt på timret som jag hittade vid tilläggsisoleringen. Det är alltid lika roligt att hitta dessa små meddelanden och årtal. Därför fortsätter jag traditionen att lämna små dolda meddelanden här och var där jag varit och rotat.

Jag tänker att det kan vara kul för den som eventuellt river det jag byggt att få veta av vem och när det gjordes. Jag vet t.ex. att en del av huset byggdes till -56 eftersom jag hittade flera tidningar i taket från den tiden. Och i undertaket på huvudbyggnaden låg flera exemplar av Göteborgs handels- och sjöfartstidning från 1924.

Hälsning

Hälsning

Jag har intervjuat de äldre i området för att få en bild om vilka de tidigare ägare varit och om de kände till snickaren. Det jag fått veta gör att huset och området har fått en ytterligare dimension.

Jag har också hört talas om de som hittat en flaska fin cognac i väggen när de byggt om. Byggbranschens motsvarighet till mukvarans Easter egg? Än så länge har jag bara hittat tomflaskor…

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *