LG MR20GA

Bloggat

Laga LG MR20GA Magic Remote fjärrkontroll

Bläddringshjulet på en Magic Motion fjärrkontroll till LG-TV är av sällsynt dålig konstruktion. En liten plastaxel som kanske är 1 mm i diameter skall klara av att både scrolla och bli böjd när man trycker ner hjulet vilket såklart gör att den går av efter ett tag. Så här lagar man den!

Magic Remote fjärrkontrollen med dess navigering på skärmen där man styr markören genom att dirigera fjärrkontrollen i luften är superbra men konstruktionen av scrollhjulet är sämre. Haft TVn ett par år och en dag gick scrollhjulet sönder. Visar sig att en liten axel som kanske bara är någon millimeter i diameter skall klara av att både rotera och böjas när man scrollar och trycker på scrollhjulet. Frågade LG-supporten vart man köper en ny fjärr till LG OLEDCX-TVn och de hänvisar till denna återförsäljaren men där finns den inte på lager. Tar emot lite att ta isär fjärren som verkar vara ihopklämd och man vill ju ogärna göra märken i den eller råka göra sönder några klämmor men det visade sig inte vara så svårt när man har rätt grejer till det.

LG MR20GA

Fjärrkontroll LG MR20GA.

Börja med att ta bort batterilucka och batterier. För in ett smalt verktyg eller kniv och bänd försiktigt till snäppena släpper. Den nedre delan av fjärren sitter flänsen från botten upp och hela den övre delen sitter flänsen från toppen och ner. Arbeta dig runt fjärren uppåt toppen. Vänta med botten till sist.

Detta behöver du

  • Någon form av tunt verktyg/blad för att kunna bända isär fjärren
  • 0,8 mm ståltråd
  • 0,8 mm borr
  • Pelarborrmaskin underlättar – att borra för hand så här små detaljer är svårt
  • Loctite Super Glue
  • T-röd
  • Papper

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *