Knivblad

Byggtips

Måla spegel

Om du ska måla en spegel, lägg inte tid på att maskera. Måla ramen och tryck gärna in färg mellan spegelglaset och ramen så slipper du sedan se den gamla färgen spegla sig om du råkat missa på något ställe.

När färgen torkat går det enkelt att ta bort färgen på spegelglaset med ett rakblad eller med ett knivblad till en tapetkniv.

Måla spegel

Börja med att rengöra spegeln och slipa den gamla färgen eller lacken lite lätt med ett fint slippapper. Då fäster den nya färgen bättre. För att inte råka repa spegelglaset med slippapperet om du vill slipa kanten, kan du hålla en bred spackelspade i kanten där spegelglaset och ramen möts. Måla sedan kanten på ramen utan att maskera med tejp på spegelglaset. Se till att få in färg i skarven mellan glaset och ramen så speglar sig inte den gamla färgen.

Knivblad

När färgen torkat går det enkelt att skrapa av den med ett knivblad. Glaset kommer inte bli repigt så länge du håller knivbladet rakt mot glaset och i en sned vinkel mot färgen. Jag tryckte knivbladet snett mot glaset med min vänstra hand och den högra styrde jag bladet rakt genom att följa ramen.

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *