D-Link DCS-2332L

Bloggat, Teknik

Övervaka ditt hem från mobilen

Letar du efter en smidig lösning för att kunna övervaka hemmet från mobilen? Då är kanske nätverkskameran DCS-2332L från D-Link lösningen för dig! En trådlös kameraövervakning för utomhusbruk som man kommer åt via webben. Det finns också en app för både Android och iPhone/iPad. Installationen är relativt enkel och bildkvalitén bra!

Via mydlink kan du installera en gratisapp som finns för både Android och iPhone som gör det möjligt att snabbt komma åt kameran och styra funtioner som att zooma i bild, lyssna på ljud, styra dag/natt-läge m.m. Här finns mer info om mydlink.

Installation

Installationen går till så här:

 1. Montera antennen
 2. Ta bort gummipluppen på baksidan av kameran och anslut en nätverkskabel direkt till routern
 3. Anslut ström till kameran och se till att lysdioden nedtill på kameran lyser grönt. Lyser den rött är det något fel på nätverksanslutningen.
 4. Sätt i den medföljande CD:n med drivrutiner i datorn och installera. Man kan där välja om man önskar använda sig av MyDlink Cloud Service eller använda kameran självständigt.
  Installationsprogram

  Installationsprogram till DCS-2332L.

 5. Välj ett lösenord till admin-kontot.
 6. Välj hur kameran ska anslutas till nätverket (via tråd eller WiFi).
  • Antingen kan du ansluta till ditt trådlösa nätverk. Ange ”trådlöst nätverk och skriv in lösenordet för att hitta nätverket. Jag hade problem med detta av någon anledning så jag valde det andra alternativet via WPS som jag tror dessutom är bättre.
  • Om du vill använda den trådlöst via WPS (WiFi-skyddad), koppla ur nätverkskabeln, tryck in WPS-knappen på kameran i 6 sekunder tills en blå lysdiod blinkar på framsidan av kameran, tryck på WPS-knappen på routern så skall enheterna hitta varandra. På min router har jag ingen WPS-knapp utan fick ”trycka” på knappen genom att ansluta en TP-kabel mellan datorn och routern och logga in genom att gå till routerns IP adress, välja Network, Wireless LAN, fliken WPS och där klicka på en knapp för att hitta WPS-enheter.
 7. Skapa ett mydlink-konto för att använda Cloud-tjänsten och verifiera din mailadress.

Sedan kan du komma åt kameran via mydlink. Första gången man besöker sidan vill den uppdatera mjukvaran i kameran och installera ett javatillägg från D-Link i browsern vilket tar några minuter.

mydlink kameravy

Så här ser bilden ut en sen sommarkväll som kameran skickar trådlöst till mydlink. Denna vy kan man komma åt via en browser överallt i hela världen.

Först fick jag ingen bild i Androidappen och enligt användarrecensionerna är det flera som har samma problem. Jag ringde D-Link-supporten för konsumentprodukter (telefon 0900-100 77 00 (8:00 − 20:00, måndag – fredag) (samtalet kostar 39kr per ärende) och fick fantastisk hjälp. De guidade mig till en lösning på problemet genom att ändra APN-inställningarna under Program, Inställningar, Mobila nätverk, Åtkomstpunktsnamn, dubbelklicka på den som ligger där, ändra APN services.telenor.se till internet.telenor.se samt ta bort proxyn.

I appen går det att zooma i bilden, växla till helskärmsläge (dubbleklicka i bilden), ta foto, växla mellan dag/natt-läge, upplösning 240P (320×176 px) eller 480P (640x360px).

Jag provade också appen mydlink+ som kostar 6.61 SEK, men den kunde inte identifiera enheten av någon anledning.

Motsvarande app för iPhone fungerar lika bra!

Just nu hittar du kameran D-Link DCS-2332L billigast hos Trygga Hem som inte finns representerade på Prisjakt. Du får dessutom med deras larmdekal! Leveransen fungerade klockrent och jag kunde hämta ut kameran redan dagen efter beställningen på närmsta postutlämningsställe (avisering via SMS).

D-Link DCS-2332L

Trådlös nätverkskamera D-Link DCS-2332L för utomhusbruk med molntjänst köpt från Trygga Hem

Tyvärr var räckvidden något begränsad så jag stötte på problem att köra den trådlöst på det avstånd jag hoppades på (ca 20 meter utanför huset). Men den har bättre räckvidd än inomhuskameran DCS-2132L som saknar extern antenn. Det kan också bero på att min router också saknar extern antenn vilket eventuellt begränsar räckvidden. Men planerar du köra trådat ska detta inte vara något problem.

När ny firmware släpps till kameran måste uppgraderingen ske via TP-kabel. Kör man då trådlöst, måste man alltså koppla in en nätverkskabel för att kunna uppgradera den inbyggda mjukvaran. Uppgraderingen sker smidigt via mydlink-webbgränssnittet.

Från att man startar mydlink Lite-appen och välja vilken kamera man vill se, tar det ca 5-6 sekunder innan bilden visas.

Jag får relativt ofta meddelandet ”Anslutningsförsöket avbröts av tidsgräns. Vill du återansluta?”. Det kan bero på att jag kör trådlöst vilket jag hoppas blir stabilare trådat.

Vill du läsa på lite mer innan ditt köp, ligger manualen här.

Har du inte tillgång till bredband, kan en GSM-kamera med inbyggt SIM-kort vara ett alternativ! (Jag har själv inte provat den).

Features

 • Man kan rita i bilden i vilket område kameran skall känna av förändringar. Om någon aktivitet sker i området skall det skickas mail till dig som användare.
 • Har du installerat ett microSD-kort i kameran, ska man kunna välja att spela upp inspelade sessioner.

Mer information

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *