Samsung Galaxy ZFlip5

Bloggat, Teknik

Samsung Galaxy Z Flip5 går inte att öppna helt

Vill inte din nya Samsung Galaxy Z Flip5 öppnas helt och hållet? I öppet läge skall Flip5, till skillnad mot sin föregångare Flip4, bli helt plan. Och är den inte det måste delar i telefonen bytas ut!

Om inte Flip5 blir helt plan i öppet läge tyder det på materialfel och stora delar av telefonens innanmäte måste bytas ut. Det är ingen bra idé att försöka tvinga den till öppet läge, då går grejerna sönder. Lämna in telefonen till en auktoriserad reparatör så snart du kan för att inte telefonen skall ta skada. Felet är ett materialfel och Samsung åtgärdar problemet inom garantin genom att byta ut flera delar i telefonen.

Samsung Galaxy ZFlip5

Samsung Galaxy ZFlip5 som inte går att öppna helt.

Samsung använder ett antal partners för mobiltelefonreparationer i Sverige bl.a. mcare i Sverige som i dagsläget finns representerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Man kan antingen besöka deras butiker eller skapa en order och skicka in telefonen till dem. Jag valde att lämna in telefonen till butiken i Göteborg som behöver 5 arbetsdagar för reparation. Postar man in den betyder det att man får klara sig utan telefonen i ca 2 veckor.

Efter en vecka kontaktar mcare mig och säger att Samsung inte kan leverera några reservdelar. Jag hämtar telefonen, backupar den och fabriksåterställer så de kan skicka den vidare direkt till Samsung för en sista koll. Det blir därmed ett reklamationsärende och jag kommer få en ny telefon från Webbhallen där den var inköpt om ett par veckor är det sagt.

Samsung Galaxy Flip Hinge

Samsung Galaxy Flip gångjärnskonstruktion.

Man kan ju tycka att en premiumlur inte skall gå sönder efter två månaders användning men den vikbara funktionen är relativt avancerad och uppenbarligen går det fel i vissa fall i samband med tillverkningen. mcare i Göteborg får in ungefär en telefon varannan månad med detta problem och i mitt fall var det den första Flip5:an de fått in. Kommentera gärna här på sidan om du också upplevt detta problem! Vore intressant ta del av hur omfattande problemet är. När man söker på problemet att Galaxy Flip och gångjärnsproblem verkar det vara ganska vanligt förekommande…

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *