SSL https

Teknik

SSL https

Från och med idag använder byggoteknik.se ett SSL certifikat för säkrare surf!

En av sakerna man lyfte fram på Webbdagarna 2017 i Göteborg är att från och med oktober kommer Google Chrome att varna för alla webbplatser som inte har aktiverade SSL-certifikat. Det betyder att trafiken mellan dig (din dator) och webbsidan (serverutrymmet där webbplatsen ligger) är krypterad vilket gör att ingen kan lyssna av vad som sker däremellan.

När man skyddar en webbplats med ett SSL-certifikat ändras protokollet man surfar via från http till https. Http står för HyperText Trasfer Protocol och S-et står för Secure HyperText Transfer Protocol.

Frans Rosén, etisk hackare, hade en mycket intressant föreläsning om säkerhetsproblem på webben. Blev då påmind om att säkra upp trafiken med SSL vilket alltså nu är gjort. Har också redirectat eventuell trafik som försöker gå mot http samt hanterat backupdomänen http://www.byggockteknik.se. Även lagt in en mailadress för säkerhetskontakt längst ner på sidan https://www.byggoteknik.se/om samt säkrat upp övriga siter t.ex. Florablad och Skicka igen.


Här är föreläsningen med Frans Rosén.

By  -      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *