Fågelholkupphängning med gummirem

Bloggat

Upphängning fågelholk

Efterlyser den ultimata fågelholksupphängningen!

Man brukar ju avråda från att spika upp fågelholkar. Dels för risken att skada trädet, dels risken att skada sågverket med gamla spik när det väl är dags att fälla trädet och ta hand om virket.

Fel fågelholksupphängning

Fel fågelholksupphängning. En fågelholk som suttit uppe ett 20-tal år där bandet skurit in i trädstammen. Granen ser frisk ut och har lyckats växa över snöret och bakom holken flödar säkert sockret som det skall i floemet utanför kambium. Men undrar hur virket blir när det är dags att såga upp granen i plank?

Jag brukar hänga upp mina fågelholkar med FK-kabel som jag binder runt holken och trädet över en gren för att de inte skall halka ner. Men efter en tid när trädet växer i diameter finns risk att upphängningen skär in i barken. Efterlyser därför om någon kommit på den ultimata upphängningen som inte gör någon åverkan på trädet och kan följa med trädets utveckling över tiden.

Hittade en holk utanför kusthotellet i Varberg som verkar ha en smart upphängningsanordning med en gummirem runt trädet och med någon slags låsanordning som kanske ger med sig när trädet växer? Men lite omständlig lösning. Finns det inte någon enklare metod?

Skicka mig era geniala lösningar så publicerar jag dem här!

,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *