Hävert

Bloggat

Vatten i bensinen

Jag fick in vatten i tanken till båten och istället för att kassera innehållet är det lätt att skilja på vattnet och bensinen eftersom de har olika densitet.

Sökte lite på hur man skiljer vatten från bensin och hittade någon på ett forum som skojade om att man ju kunde tända eld på bensinen och återanvända vattnet men av miljömässiga och ekonomiska skäl kändes det inte som ett alternativ. Bensin vill inte blanda sig med vatten eftersom de har olika densitet där vattnet är tyngre och lägger sig på botten under bensinen. Det är bara att låta tanken stå till sig en stund och använda en hävert för att tömma över bensinen till en klar behållare där man tydligt ser om det kommer över vatten. Eller så tömmer man över allt innehåll i tanken till en klar behållare direkt och låta det stå till sig ett tag. Vattnet lägger sig under bensinen och man ser en klar skiktning där de möts.

Vatten i bensinen

Vatten i bensinen

Hävert

Hävert med en bit slang och en handpump som sätter igång häverteffekten.

Jag använde en bit slang och en bränslepump jag hade liggande för att starta häverteffekten så vätskan rinner från den övre dunken till den nedre genomskinliga behållaren. Så länge bensinen är ren är den användbar och kan pytsas upp i dunk. Men så fort det kommer över grumligt, nästan lite mjölkig vätska så är det vatten. Då måste vätskan stå till sig en stund så att vattnet sjunker till botten och så kan man häverta ur bensinen.

Skiktning

Bensin och vatten har olika densitet och vill inte blanda sig med varandra. Vattnet är tyngst och lägger sig under bensinen.

Smuts

Smuts och jag tror saltavlagringar samlar sig på vattenytan i skiktet mellan bensinen och vattnet.

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *