Pallkragar

Bloggat

2 pallkragar blir 2,5

Köpte två pallkragar och kom på att man kunde sätta ihop dem med varandra för att få en större odlingsyta. På så sätt får man ut en halv pallkrage extra!

Pallkragar

Två pallkragar kan monteras ihop med varandra för att få en större odlingsyta.

Först grävde jag bort det översta lagret av gräsmattan. Sedan fyllde jag pallkragarna med 12 säckar ekojord. Det hade kunnat få plats ett par till. Med andra ord går det åt ca 6 säckar jord per pallkrage.

Uppdatering 2023-05-19
Har fått frågan om hur det ser ut efter en tids användning och efter 9 år ser pallkragarna ut så här. Helt ok men träet börjar bli lite angripet och det växer mossa på kanterna. Nästa pallkragar vi använder blir råmetall eller corten med snigelkant.

Dubbelkrage

Så här ser pallkragarna ut 9 år senare.

By  -      


3 Responses

  1. Elisabeth Nobuoka Nordin skriver:

    Det här är det smartaste som går att läsa på hela world wide webb om pallkragar, Daniel! Tro mig, jag har dammsugit hela nätet. Och sparar nu massor av pengar på att inte bygga själv i den form jag vill ha utan bygga den med pallkragar. Formmöjligheterna är ju oändliga. Tack ska du ha!!!

  2. Noelia skriver:

    Vad smart! Men hur gick det? Kan då pallkraggarna hålla jordens vikt undan att de böjds ? Behövs ingen förstärkning på insidan?

  3. Daniel skriver:

    Hej Noelia! Kragen har hållit sig ganska bra, metallfästena går ju ner en bit i jorden även på mittsektionen vilket gör att även om kragen blir avlång så håller den formen ganska bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *