Besöksräknare med stoppljus på stolpe

Bloggat, Webbutik

Besöksräknare med stoppljus stolpe

Byggoteknik erbjuder nu en enkel, smidig och helt fristående besöksräknare med stoppljus. Den ställs i entrén och räknar både IN och UT-passage på båda sidor om stolpen. När max antal befinner sig samtidigt inne i butiken eller lokalen tänds stoppljuset och släcks först när antalet understiger maxantalet.

Den 10 januari 2021 trädde den nya pandemilagen i kraft. Den innebär i stora drag att inomhuslokaler som butiker, gym och köpcentrum måste begränsa antalet besökare. De som driver denna typ av verksamhet skall beräkna max antal besökare som samtidigt får vistas inne i lokalen. Varje person skall ha 10 m2 till sitt förfogande. Man måste alltså räkna bort hyllsystem och liknande och beräkna ytan utifrån tillgänglig disponibel golvyta.

Matbutik

Besöksräknare med stoppljus kan placeras som här i entrén i en matbutik. När max antal befinner sig inne i butiken lyser stoppljuset rött!

Denna besöksräknare ser ut som ett trafikljus med en grön och en röd lampa (gul saknas). Stolpen räknar antalet IN och UT-passage som sker på båda sidor skylten. Den gröna lampan lyser vanligtvis och när max antal (0-999) befinner sig samtidigt inne i lokalen piper det till och det röda stoppljuset tänds och släcks först när antalet underskrider maxvärdet, alltså när tillräckligt många gått ut igen.

USP - Unique Selling Points

 • Du köper stolpen och äger den, inga tillkommande abonnemang eller installationskostnader (ström 230VAC måste finnas tillgängligt)
 • Uppskattad av kunderna! Ett snabbt och enkelt sätt att visa kunderna när max antal är i butiken
 • Du monterar stolpen enkelt själv och ansluter batterieliminatorn till ett strömuttag eller förlängningssladd

Stoppljuset är endast avsett för inomhusbruk. Avståndet bör inte överskrida 1,5 meter på vardera sida, ju smalare passage desto bättre. Samtidigt får den inte vara i vägen för nödutgångar.

 • Max räckvidd: Optimal öppning vardera sidan stolpe bör inte överskrida 1,5 meter, rekommenderad bredd 1,2 meter
 • Höjd på stolpen: Man kan sätta den i 3 olika höjdnivåer så att sensorerna hamnar på 77, 97 eller 117 cm. Det lägsta läget tycker vi fungerar bäst så att även barn räknas. Centrum stopplampan hamnar då på 97 cm höjd
 • Kalibrering: Eftersom sensorerna reagerar på avståndsförändringar måste stolpen kalibreras om varje gång den flyttas. Det görs genom att bryta strömmen och sätta i den igen.
 • Max antal i lokalen: Stopplampan tänds vid angivet antal 0 till 999
 • Inställningsmöjligheter: Kalibrering, max antal och antal i butik just nu kan justeras antingen via knapparna på stolpen eller via fjärrkontrollen
 • Utomhus: Stoppstolpen är inte anpassad för utomhusbruk
 • Ljudsignal: Det piper en gång när man passerar och når maxvärdet. Om fler passerar piper den kontinuerligt tills värdet understiger maxantalet igen
 • Ljudvolym: Vid larm låter den högt men det går lätt att dämpa genom att sätta en tejp över högtalaren
 • Snabba passage: Registrerar inte för snabba passage vilket är bra. Testar man t.ex. att dra handen för snabbt så registreras inte detta
 • Avstånd mellan 2 passage: Det går att passera med lagom avstånd mellan 2 personer efter varandra och den registrerar båda
 • Drift: Besöksräknare drivs med en batterieliminator på 12V och ansluts till ett vanligt eluttag 230VAC. Den drar 260mA vid kontinuerlig drift och 230mA vid larm
 • Batteridrift. Önskar man driva den med ett batteri krävs ett 7Ah batteri som då räcker i 26 timmar. Rekommenderar att man köper till 2 st batterier som skiftas varje dag medan det andra laddas

Själva stolpen i sig är en premiumprodukt! Den ser verkligen ut och känns som ett trafikljus men i lite mindre storlek. En mycket stabil konstruktion i svartlackerad metall som väger 19,5 kg.

Montering

Detta behöver du: en stjärnskruvmejsel PH2 till stoppljuset samt en T20 Torx-bit/mejsel till benskruvarna.

Montering

Montering

 1. Dra isär benet till önskad höjd. Den kan monteras så sensorerna hamnar i 3 olika höjder; 77, 97 eller 117 cm. Vi rekommenderar den mittersta positionen på 77 cm så att även barn räknas. Då hamnar centrum på stoppljuset på 117 cm höjd.
 2. Fixera stolpen med 2 skruv (T20 Torx). Var noga med att ”hitta gängorna” och skruva först för hand. Lyft gärna stoppljuset något så blir det enklare få i skruven. Skruva sedan åt med hjälp av verktyg.
 3. Skruva fast stolpen i foten med 2 skruv (T20 Torx)
 4. Fäll ner baksidan genom att lossa en skruv upptill (Stjärnmejsel PH2)
 5. Sätt stoppljuset mot stolpen och skruva fast den med 2 st vingmuttrar
  Fäll upp luckan igen och skruva fast den.
 6. Det följer med en skylt man kan skruva fast upptill på stopplyset (PH2)

Teknisk data

Höjd: 97 till 147 cm
Diameter basplatta: 50 cm
Vikt: 14,5 kg
Drift: 12V, 260mA
Fjärrkontroll: medföljer för att underlätta justering av inställningarna på avstånd

Beskrivning

Beskrivning

Besöksräkningen

Besöksräknaren registrerar IN och UT-passage på båda sidor om stolpen. Om flera personer passerar samtidigt kan besöksräknaren missa. Det kan också gälla vid extremt starkt solljus. Man kan då enkelt öka [+] eller minska [-] antalet antingen via knappsatsen på baksidan av stoppstolpen eller via fjärrkontrollen.

Sensorerna

Sensorer

Stoppstolpen känner av IN och UT-passage på båda siro om stolpen. Max avstånd 1,5 m men 1,2 meter rekommenderas. Ju smalare desto säkrare registrering.


Sensorerna som används är av typen ToF och mäter avståndsförändringar. Det får därför inte vara några växter i vägen eller andra objekt som kan störa.

Kalibrering

Kalibrering måste ske varje gång stoppstolpen flyttas genom att slå av och på strömmen.
Sensorernas känslighet kan justeras beroende på mängden ljus från 0 (lite ljus/hög känslighet) till 4 (mycket ljus/låg känslighet). Det görs genom att trycka in [F]-knappen på stolpen eller på fjärrkontrollen och hålla inne knappen i 4 sekunder. Med [+] och [-] justeras sedan sensorerna på höger respektive vänster sida.

Menyinställningar

Inställningar

Inställningar

Besöksräknare med stoppljus stolpe
Enkel, smidig och helt fristående besöksräknare med stoppljus. Ställs i entrén och räknar både IN och UT-passage på båda sidor om stolpen. När max antal befinner sig inne i butiken eller lokalen tänds stoppljuset och släcks först när antalet understiger max. Moms och frakt tillkommer.
Produkt: (1 i lager)
Pris:
12900,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Har du flera entréer till din verksamhet och behöver veta hur många som befinner sig samtidigt i lokalen har vi en lösning även för detta. Då monteras sensorer och stoppljus i varje entré och kablage dras till en central enhet som sköter logiken. Läs mer om våra olika besöksräknare eller gör en intresseanmälan så återkommer vi med förslag och offert oftast inom någon timme!

Byggoteknik - Alla besökare räknas ®

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *