Insida

Bloggat, Webbutik

Byta batteri Swedbank säkerhetsdosa

Säkerhetsdosan varnade för låg batterinivå och displayen började bli ljussvag och seg. Dags att byta batteri. Men enligt Swedbanks hemsida så måste hela dosan bytas på bankkontor. Och bankkontor finns ju inte längre nästgårds direkt.

Enligt Swedbank skall man ersätta hela dosan med en ny.

Svart oval säkerhetsdosa med och utan logo
Batteriet kan ej bytas utan är tänkt att hålla hela dosans liv. När batteriet börjar ta slut visas texten ”BATT5” i övre delen av fönstret. Siffran 5 räknas sedan ned till 0 och då är batteriet slut. Vid normalanvändning är det drygt en månad från den första varningen tills batteriet är slut. Kontakta därför ditt bankkontor när du får första varningen för att byta till en ny dosa.

Men hur miljövänligt är det? Äsch bättre skruva isär dosan och ersätta batteriet med ett nytt. Slipper dessutom lägga en massa tid på att ta sig till ett bankkontor och passa deras öppettider o.s.v.

Insida

Leta upp en liten stjärnmejsel och skruva ur de fyra skruven på baksidan av dosan. Vik isär baksidan från framsidan genom att lyfta upp i underkant och försiktigt lossa kragen i överkant.

Skruv

Batteriet sitter i en hållare och är lätt att skjuta ut och ersätta med ett nytt.

Batteri

Skjut ut batteriet med en mejsel och ersätt med det nya batteriet. Troligtvis är det bra om man är hyffsat snabb då koden till dosan kan vara sparad i ett minne som kräver konstant strömtillförsel. Väntar man för länge kan då spänningsfallet bli för stort och dosan låsa sig.

Köp batteriet här så skickas det samma dag!

Produkt:
Bankdosebatteri
Pris:
39,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!

By  -      

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *