Toalettbesöksräknare

Bloggat

Energimätnings­projekt

Byggoteknik har levererat toalettbesöksräknare till ett energimätningsprojekt för FM-Mattsson.

FM Mattsson tillverkar VVS-produkter och kan bl.a stoltsera med Sveriges mest sålda kökskran i sitt sortiment (jag har den själv i köket). FM Mattsson har vidareutvecklat sina produkter in i 2020-talet och begåvat dem med IoT och kopplat upp dem via mobilnätet till en molnbaserad tjänst för att över tid kunna mäta vattentemperatur, flöde och nyttjande. Denna serie kallar de Tronic WMS. Med hjälp av data man får från blandarna kan man förutom att optimera vatten- och energiförbrukningen även utläsa annan data som kan vara till stor hjälp vid planering av underhåll och byggnaders utformning. Detta är ett led i FM Mattssons satsning att bidra till smartare och mer hållbara samhällen.

Tronic WMS-kranar är sedan ett och ett halvt år installerade på ett par offentliga toaletter någonstans i Sverige för att på så sätt kunna se energiförbrukningen. Byggoteknik mäter antalet besökare till toaletterna och ger då värdefull statistik till vattenmätningsprojektet.

Toalettbesöksräknare

Toalettbesöksräknare baserad på vår standardräknare och med magnetgivare.

Trådlös sensor

Byggoteknik har också en variant av toalettbesöksräknare som strådlöst skickar signal till ett räkneverk t.ex. vid kassan och som kan ställas att varna efter [x] antal besök vilket ger en fingervisning om att det är dags att städa toaletten.

Toalettbesöksräknare

Räkneverket är här monterat ovanpå kassaskärmen och blinkar med blått sken när det är dags att städa toaletten.

Läs mer om våra toalettbesöksräknare, få en översikt av olika besöksräknare eller få mer information om våra besöksräknare eller gör en intresseanmälan så återkommer vi med förslag och offert oftast inom någon timme!

Byggoteknik – Alla besökare räknas ®

,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *