Fashyvel

En fashyvel (även kallad kanthyvel eller gipshyvel) är ett jättebra hjälpmedel när man sätter gipsskivor och behöver skarva dem på kortändan. Ett verktyg som inte är så känt och som man kanske inte tänker på som kan underlätta arbetet.

Fashyvel

Fashyvlen skär av gipskanten snabbt och lätt med perfekt resultat. När knivbladet blivit slött är det bara att öppna fashyveln och vända på bladet.

Har du många gipsskivor att sätta upp? Behöver du skarva dem kortända mot kortända? Kanske pusslar du ihop mindre skivor? Då är fashyveln verktyget för dig! Fashyveln är en kanthyvel som snabbt skär av gipskanten i en lagom vinkel att spackla.

Fashyveln – hur fungerar den?

Byggoteknik är återförsäljare av SVALK Fashyvel, ett Danskt kvalitetsverktyg. Fashyveln är ett smidigt verktyg för att fasa av en bruten eller avsågad gipskant. Sedan blir det enklare att spackla skarven och inget fnas från pappen på gipsskivan förstör spacklingen.

SVALK Fashyvel är ergonomiskt utformad för att ligga bra i handen. På undersidan finns en styrskena som läggs mot gipsskivan. Den har ett skarpt knivblad av standardmodell som går att vända på när ena sidan blivit slö. Fashyveln skär av ett par millimeter av gipsskivans kant i 45 graders vinkel.

Standardknivblad

I fashyveln sitter ett vanligt knivblad som är lätt att vända eller byta.
Knivblad som passar:

  • 62 mm långa t.ex. Stanley 1992
  • 50 mm långa t.ex. Stanley 1991
Fashyvel
Fashyveln är en kanthyvel för gips som skär av gipskanten snabbt och lätt med perfekt resultat. När knivbladet blivit slött är det bara att öppna fashyveln och vända på bladet. Ett knivblad monterat i fashyveln ingår i leveransen.
Produkt: (över 20 i lager)
Pris:
359,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Ett knivblad monterat i fashyveln ingår i leveransen. Behöver du fler knivblad kan du komplettera med riktigt fina bimetallblad från Irwin. Fri frakt inom Sverige.

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *