Podiet klart

Bloggat

Podie till mässmaterial

Fick en förfrågan från en kund på att bygga en lösning för att höja kundens mässmaterial 25 cm. Konstruktionen skall kunna monteras i ett ”L” om 5 x 4 meter.

Elmässan Nolia

Elmässan på Nolia i Umeå 28-29 augusti 2019. Byggoteknik har byggt det vita podiet som mässväggen och utställningsmaterialet står på.

Uppdraget var att

  • Bygga ett slags lågt bord eller podie, 25 cm högt och ca 60 cm djupt
  • Kunden vill sedan kunna ställa ett uppfällbart mässmaterial som är 2,25 m högt och 32 cm djupt ovanpå podiet så att hela lösningen totalt blir 2,5 meter högt för att täcka bakomliggande mässvägg
  • Det blir då en låg 28 cm djup hylla framför själva mässväggen
  • Podiet skall kunna monteras i 1 meter breda sektioner och monteras i ett ”L” om 5×4 meter eller 4×3 meter beroende på hur stor monter man har på olika platser
  • Alla synliga delar skall vara vita, helst högblank
  • Det skall vara snabbt och enkelt att montera på mässan
  • Helst får det inte väga något
  • Lösning för att kunna frakta allt på ett säkert lätt och sätt
Monter

Uppdrag: Höj kundens montermaterial 25 cm!

Efter lite tankearbete och några ritningar kom jag fram till en kostnadseffektiv lösning till kunden där jag utgår från färdiga vita skivor i lättviktsmaterial.

Om skivorna i framtiden blir repiga eller kantstötta är den enkla att ersätta med nya. Sockeln är fördigmålade skivor som kapas i rätt mått. Och konstruktionen görs av 16 mm MDF där ”benen” fästs i sockeln och fälls ut med hjälp av gångjärn.

Podiet klart

Första delen av 9 st är klar!

Klar

Podiet är klart! Uppdraget slutfört! En konstruktion som är 25 cm högt, 60 cm djupt och 5×4 meter långt i sektioner om 1 meter. Det är enkelt att montera och demontera och väger inte alltför mycket. Blir någon del sliten är den relativt enkel att byta ut.

Allt levereras i platta paket med mjukt packmaterial emellan packat på en lättviktspall med pallkragar för att komma ner i vikt och förenkla hanteringen för mässpersonalen.

Montering och packinstruktion

Färdigt resultat

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *