Lappar

Bloggat

Roligt sällskapsspel

På årets skidsemester spelade vi ett fantastiskt roligt sällskapsspel för 4 eller fler som man enkelt kan skapa själv och som har ett otroligt högt ROI-värde eftersom det inte kostar någonting samtidigt som det har ett högt underhållsvärde 🙂

Spelet finns att köpa (eller rättare sagt det verkar ha utgått) och heter RE:PLAY men man kan lika gärna tillverka ett eget. Spelet går ut på att dina lagkamrater ska gissa vilket ord som står på lappen i 3 olika omgångar: en där ordet beskrivs, en charad, och en där ordet beskrivs med endast ett ord. Det lag som gissar flest ord rätt vinner. Byggoteknik har lagt till en bonusomgång där man skall illustrera ordet med ett ljud. Denna omgång lär vinna flest goa skratt!

Detta behöver du:

  • Ett papper
  • Sax
  • Penna
  • En burk eller liknande
  • Timer på telefonen som man sätter på 40 sekunder

Klipp remsor om ca 6 x 1,5 cm av pappret och ge spelarna 10 st vardera (eller fler om du vill spela längre tid). Man skall sedan skriva ner ett ord eller aktivitet på varje lapp t.ex. Kylskåp, Tandborste, Köra bil, Toalettpapper, Ljus o.s.v.

Vik remsorna på mitten och lägg i burken.

Sedan spelar man i par.

Lappar

Lappar med ord.

Omgång 1
Sätt timern på 40 sekunder och så tar en i paret en lapp ur burken och läser den och så skall man förklara vad som står på lappen utan att säga någon del av ordet som står på lappen. Medspelaren skall sedan gissa vad som står. För varje rätt svar lägger man lappen åt sidan. Man kan också svara PASS om det är för svårt och så tar man nästa lapp. När tiden är ute är det nästa lags tur. Man växlar den som läser och gissar för varje gång.

När alla lappar är slut så räknar man antalet lappar i respektive lag. Flest lappar vinner omgången.

Omgång 2
Vid nästa omgång vet ju alla vad som står på lapparna och nu gäller det att göra en charad av det som står på lappen.

Omgång 3
Nu skall man beskriva vad som står på lappen med ett enda ord. Gissar man fel måste man lägga tillbaks lappen i burken och ta nästa lapp.

Omgång 4
Kanske den roligaste omgången. Nu skall man illustrera ordet som ett ljud och man får inte använda några andra kroppsrörelser eller charader. Här kan det bli svårt att låta som ett ”Ljus” t.ex. men man får vara lite påhittig och kanske låta som en tändsticka som tänder ljuset eller liknande.

Tar gärna emot feedback här på sidan 🙂

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *