Bloggat, Teknik

Samsung PC Share Manager för DLNA

Jag skulle installera en Samsung Led-tv modell UE46C671US med stöd för Allshare DLNA och behövde ladda hem programmet PC Share Manager. Efter mycket letande på http://www.samsung.com/ hittade jag till slut programvaran (version 4.2) under en av produkterna på sidan. Download Samsung PC Share Manager (ver 4.2) från samsung.com.

Manual för att få det att fungera:
http://www.samsung.com/us/pdf/dlna_guide.pdf

Eller följ min kort-instruktion:

 • Koppla in tv:n via nätverkskabel till routern
 • Starta datorn och anslut trådlöst eller via TP-kabel till routern. Datorn jag installerade på var en Windows Vista x64
 • Eventuellt hittar TV:n datorn i detta steg. Godkänn anslutningen. Kontrollera eventuellt nätverksinställningarna i TVn under ”Meny” på fjärren, Inställning, Nätverk
 • Installera PC Share Manager på din dator
 • Välj ”Dela”, ”Ange enhetsprincip”. TV:n visas i listan, välj Godkänn
 • Bläddra dig fram till katalogen med dina filmer, bilder och/eller musik. Högerklicka på respektive mapp och välj ”Dela mapp”
 • De mappar du markerat att dela visas i programmets högra fönster. Nu ska du välja ”Dela”, ”Ange ändrad status” i toppmenyn. Programmet går då igenom mapparna och delar ut dem via DLNA
 • TVn visar ”Spela upp med PC Share Manager”. Nu skall du hitta dina filer där!

Mer info om hur man installerar och konfigurerar Samsung PC Share Manager.

Här skriver jag också om hur man snabbspolar i en film i Samsungs inbyggda mediaspelare. Tipsar också om en bra NAS för att streama film från en NAS direkt till TVn.

Om jag har förenklat livet för dig, skriv gärna en kommentar 🙂


By  -      


64 Responses

 1. Christoffer skriver:

  gud vad du är underbar 🙂 fy fan vad jag har sök igenom forum tack tack tack

 2. Christoffer skriver:

  har dock samma problem som någon tidigare. extern hdd fungerar inte att föra över från, några tips?

 3. Daniel skriver:

  Har du kopplat hdd direkt till tv:ns usb eller till datorn? Om datorn måste du dela ut enheten eller en katalog på disken. Klicka sedan på ”ange ändrad status”. Berätta gärna om du får det att fungera!

 4. Andreas skriver:

  Tack som fan!

  Du e guld, man hittar ju inte på samsung sop-sida!

 5. Mats skriver:

  Hej! Tack för hjälp. Funkar perfekt med både stationär o trådlös dator till tv och att snabbspola. Perfekt!!!

 6. Togge skriver:

  Tack för hjälpen.

 7. Kjell skriver:

  Tack. Det funkar

 8. Dan skriver:

  Har just köpt en Samsung UE46ES6575UXXE med wifi. Den hittar mitt trådlösa nätverk, men accepterar inte nätverkskoden. Jag använder mig av Netgear´s router som har några år på nacken. Vad göra ?

 9. Daniel skriver:

  Hej Dan!
  Det första som slår mig är att lösenordet måste anges exakt som det är inställt på routern, d.v.s. om det är blandat små och stora bokstäver så måste det skrivas så på tv:n också. Har du någon annan dator eller enhet som du kommer ut via det trådlösa? Bara för att säkerställa att det fungerar… Du skulle också kunna ansluta en dator till routern via kabel och byta lösenord för att säkerställa att du har rätt lösen. Hittade en guide för att byta lösenord på en Netgear router. Eller så kan du söka upp en manual för just din router för hur man byter lösenord. Kontrollera också vilken säkerhetsnivå som är inställt på routern; WEP, WPA eller WPA2 och att samma alternativ finns på TVn.

 10. Dan skriver:

  Hej Daniel,

  Stort tack för att du har tagit dig tid att besvara min fråga.
  Felet var att jag i mitt lösenord hade % & *, vilket Samsung inte gillade. Har nu bytt lösenord till versaler och siffror och då gick det utmärk att skapa kontakt mellan tv:n och routern.

  Skönt när allt funkar!!

  /Dan

 11. Andreas skriver:

  Denna sida är guld värd. Varje gång jag ominstallerar någon av mina dator googlar jag bara fram denna sida för att hitta vidare till programmet.

  Tackar och bockar!

 12. Andreas skriver:

  Idag verkar det inte längre vara något problem att ladda hem programvaran från Samsung, de har dock bytt namn och programvaran kallas nu för Samsung AllShare (i skrivance stund i version 2.1.0.12031_10). Hittas lättast via supportfliken, välj lämplig modell (t ex din egen) och sedan nerladdningar.

 13. Mange Hejll skriver:

  Du är helt enkelt grym!!
  Tack som f.n!!

 14. Goran skriver:

  Jag passar på att hänga på i denna gamla tråd med en fråga.

  Har en Samsung LED med dongle och kör trådlöst till datorn, PC Share manager är version 2.33.

  Nu till min fråga: Mycket sport streamas idag live på nätet. Kan ses gratis på datorn med Adobe Flash. Jag är inte tillräckligt insatt men har funderat som så… den information som kan ses på dataskärmen borde också kunna kunna ses via PC Share manager.

  Kan det finnas sådana möjligheter eller kan någon tipsa om något annat sätt hur detta kan göras via det trådlösa nätverket.

  //Göran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *