Snigeltejp

Aktuellt, Bloggat, Webbutik

Snigeltejp

Har du pallkragar, krukor eller rabatter med träkant? Då kan du enkelt hålla sniglarna borta! Dra en remsa snigeltejp på utsidan av pallkragen, så är dina odligar säkra – effektivt och helt giftfritt!

Pallkrage

Pallkrage med snigeltejp. OBS tejpen bör inte appliceras mot metall som på bilden här. Det verkar som att metallen jordar tejpen som därför får sämre effekt. Se vår film som visar detta! Tejpa därför hellre på pallkragens ovankant i hörnena där metallen är alternativt sätt först vanlig tejp mot metallen och snigeltejp ovanpå denna.

Snigeltejp

Kopparbelagd snigeltejp 19 mm bred, 5 meter lång.

Hur funkar det? Snigeltejpen består av tunn koppar belagd med en klisterfilm som fäster mot de flesta material. Mellan snigelns slem och koppartejpen uppstår en svag elektrisk stöt. Inte så att den dödar snigeln, men är tillräckligt obehaglig för att snigeln inte ska passera koppartejpen. OBS! Det verkar som att metall försämrar effekten. Tejpa därför inte på pallkragens metallkanter utan applicera den hellre på ovankanten där.

Snigeltejp fungerar som barriär mot alla typer av sniglar; mördarsnigel, skogssnigel, leopardsnigel och trädgårdssnäcka.

Applicering

För bästa vidhäftning ska ytan rengöras från smuts och fett innan applicering. Dra av skyddspappret från tejpens baksida. Applicera tejpen med den häftande sidan på utsidan av det som skall skyddas. Har du tillgång till en häftpistol och du klistrar fast den mot trä t.ex. en pallkrage, går det också utmärkt att skjuta fast tejpen med några stift.

För bäst effekt, applicera tejpen på vertikala ytor, undvik ovanpå horisontella ytor eller kanter.

Metallen i pallkragens hörn verkar försämra effekten av snigeltejpen. Stanna därför en liten bit ifrån med tejpen så att den inte nuddar metallen eller tejpas direkt mot denna. Tejpa hellre ovanpå pallkradens kant just vid hörnena eller som någon tipsat längre ner, sätt först vanlig tejp ovanpå metallen och snigeltejp ovanpå den andra tejpen. Gissningsvis så jordar pallkragens metall tejpen och potentialskillnaden som snigeln upplever minskar.

Snigeln i sidhuvudet är lånad från bloggen Kristinas oas

Köp snigeltejp på byggoteknik.se! Det går åt 3,98 meter tejp till en pallkrage.

Snigeltejpskalkylator

Hur många pallkragar behöver du tejp till?

Räknesnurra baserad på att en pallkrage har omkretsen 3980 cm
123456789

Till 1 pallkrage går det åt 1 rullar snigeltejp (102 cm blir över).

5 meter snigeltejp
Säkra dina odlingar från sniglar. En remsa snigeltejp på utsidan av pallkragen avskräcker sniglarna från att korsa tejpen då det bildas en svag galvanisk skillnad som känns obehaglig för snigeln varför den hellre vänder tillbaka till där den kom ifrån. Effektivt och helt giftfritt!
Produkt:
Pris:
79,00kr
Antal:
Slut på lager

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Se hur Snigeltejpen fungerar i verkligheten!

Här finns ytterligare en effektiv och giftfri metod mot mördarsniglar som man kan roa sig med på kvällsrundan i trädgården.

Kommentarer från våra kunder

Tack! Supersnabb leverans! Ingen snigelfart här! Marianne

Tejpen funkar som den ska! Maria

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *