Beckers Perfekt Akrylat Plus

Bloggat, Byggtips, Renovering

Välja färg

Målade huset för ca 10 år sedan och tvättat någon gång emellan med Yes och rotborste. I samband med tillbyggnaden behöver vi måla om. Men vilken färg ska man välja då? Googlade lite och hittade ett bra test som Folksam genomfört under några år.


Beckers Perfekt Akrylat Plus

Beckers Perfekt Akrylat Plus Grundfärg, täckfärg med rätt NCS-kulör, impregneringsolja och fog för att fylla igen kvisthål i simsen.

Beckers Perfekt Akrylat (alltså Beckers Perfekt Akrylat Plus som är deras bästa färg) kom på första plats tillsammans med 3 andra färger av totalt 45 testade färger. Ser ingen anledning att inte välja den då. Färg går att bryta i vilken NCS-kulör som helst. Så jag kontaktade min förra leverantör och frågade efter NCS-koden för den färgen och bad Happy Homes som säljer Beckers blanda till den.

Ändträ impregneras med impregneringsolja och allt nytt virke grundas med en strykning Beckers Perfekt Trägrund.

Sims

Passa på att måla simsen, alltså råsponten under taköverhänget, innan takbeklädnaden kommer på plats och fasaden kläs med panel. Då gör det inget om det skvätter färg någonstans.

Se till att få målat innan byggnadsställningen tas ner. Det underlättar oerhört mycket att kunna stå ordentligt och arbeta. Hinner du inte innan ställningen försvinner, kan du hyra min målarställning i efterhand!

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *