Klar

Byggprojekt

Bygga köksö

När vi flyttade ut köksbordet till vardagsrummet behövde vi något nytt i köket. Det landade i en platsbyggd köksö slash matbord med förvaring och lite högre arbetshöjd på 97 cm.

Att bygga sin egen köksö visar sig bli ett riktigt kul DIY-projekt. Resultat: en rejäl möbel som används dagligen och pryder sin plats i köket. Ett naturligt häng att umgås kring. Och en bra plats för frukost och mellanmål. Om man utgår från endel färdiga material som bordsskiva och laminerade hyllplan så får man en skön mix av gammalt gediget hantverk och funktonellt lättstädade och avtorkningsbara ytor.

När man bygger ett bord är en av utmaningarna hur man ska få fast benen så att bordet blir stadigt. Ofta gör man en fris på högkant under bordsskivan som går fram mot benen eller som benen kan träs över. Jag valde att göra det enklare genom att bygga en ram som benen skruvas fast i ovanifrån i ändträet. På detta sätt blir det en minimal fris/ram under bordsskivan och man får då mer plats för kvän och ben när man sitter vid bordet.

Köksö

Köksön med en rejäl homogen 40 mm tjock björkskiva, en bekväm arbetshöjd på 97 cm och förvaring för diverse köksmaskiner och frukostmüsli.

Material och pris

Totalt ca 4.000 kr

Tid

Uppskattar att jag höll på med projektet ca 20 timmar inklusive inköp, väntar på att det ska sluta regna, torktider o.s.v. fördelat på 3 helger.

, , ,

By  -      


1 Response

  1. ZM skriver:

    Hi. The kitchen island looks amazing. Do you accept orders? I really need one of these.
    Keep up the good work.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *