Skyddsfolie

Byggtips

Måla fasad

Dags att måla fasaden. Se till att du har en bra målarställning, de rätta verktygen (penslar, fasadtvätt och färgskrapa vid ommålning, maskeringstejp) och produkterna (färg, fog och grundolja till ändträ, ). Självhäftande skyddsfolie från Biltema underlättar arbetet och går snabbt att täcka in plåtdetaljer och fönster.

Eltejp från Clas Ohlson är bra att maskera med eftersom den håller tätt och inte fastnar och drar med sig färg när man drar bort den (enligt denna artikel).

Köpte självhäftande skyddsfolie från Biltema och klistrade på alla plåtdetaljer och fönsterbleck. Märkte att om man använder skyddsfilmen på fönster så lämnar den spår efter sig som ser ut som repor. Men det är limrester som går att ta bort även om de sitter ganska hårt.

Skyddsfolie

Självhäftande skyddsfolie från Biltema underlättar arbetet och går snabbt att täcka in plåtdetaljer och fönster.

Skyddsfolie

Det var enklast att skära av folien med kniv om ca 40 cm längder och applicera den. Längre längder tenderade att klibba ihop. Men är man två så kanske det går lättare.

Olja

Grundolja och färg riskerar inte att hamna på plåtbeslag och fönster.

Och för att underlätta och snabba på några moment, försök att hinna med att måla ändträ innan fasaden skruvas/spikas upp!

,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *