Trädgårdsredskap från Joraform

Bloggat

Snygga trädgårdsredskap från Joraform

Idag anlände trädgårdsredskap från Joraform Garden. Jag och min fru blev så förtjusta i redskapen och föll för designen som känns genuin och härlig i rostfritt stål och trähandtag. Vi bestämde oss för att börja med spaden, kantskäraren och presentförpackningen med de små handverktygen. De passar bra för trädgårdsarbete och odling för hemmabruk. Ett stort plus är att man inte behöver städa undan redskapen eftersom de är vackra i sig och blir en del av trädgårdsstylingen.

Trädgårdsredskap från Joraform

Snygga trädgårdsredskap i rostfritt stål och handtag i vaxat askträ från Joraform Garden uppställda mot planket jag byggde för ett par år sedan.

Från vänster till höger: kantskärare som också fungerar suveränt mot sniglar, grep, räffsa, kultivator, spade. Framför ligger en häcksax, diverse handverktyg och en sekatör.

Nöjd med den snabba leveransen. Redskapen kom fram ett par dagar efter jag beställde i webbshoppen väl inpacketerade via DHL.

Handtagen mår bra av lite träolja någon gång per år (eller varför inte prova träimpregnering från Sioo!?). Rostfritt betyder i regel rosttrögt. D.v.s. metallen står emot rost bättre än vanligt järn. Så för att behålla den fina finnishen och undvika ytrost bör man rengöra redskapen efter användning och förvara dem torrt. Hmmm jag får nog snickra ihop en redskapsbod i sommar! Någon som har några tips?

PS. För tyngre arbeten som t.ex. förlägga en kabel i mark använder jag en slungspade.

Kantskäraren

Med kantskäraren får man snabbt och smidigt ett riktigt skarpt avslut av gräsmattan mot stenkanten runt landen.

,

By  -      


1 Response

  1. Per Gustavsson skriver:

    Ett tips om du tänker lämna redskapen utomhus är att olja in skaften. Eller varför inte med Sioo. Då håller de längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *