Lampsockel

Bloggat, Teknik

Ta isär en lampsockel

Behövde korta sladden till en lampa som skall hänga i ett fönster. Kontakten på sladden var gjuten och gick inte att ta isär, annars är det ju enklast att kapa sladden i den änden. Här visar jag hur man skruvar isär sockeln eller lamphållaren.

Lampsockel

Kontakten på lampan var fastgjuten i sladden och gick inte att ta isär. Behövde därför skruva upp lamphållaren för att kunna korta sladden och fästa den igen i sockeln.

Lampsockel

För att kunna skruva isär sockeln behöver man trycka ner ett litet stift som sitter i botten.

Stift

Tryck ner stiftet med en liten skruvmejsel samtidigt som du skruvar isär lamphållaren. Man ska inte behöva ta i något nämnvärt.

Lampa

Skruva bort sladden från sockeln och kapa den i önskad längd. Skala ytterhöljet på kabeln genom att hålla den mot en vass kniv och snurra den ett varv. Då får man ett fint snitt i höljet som sedan går att bryta av. Skala kablarna och skruva fast dem i sockeln. Se till att inga trådar sticker ut utan var noga med att alla kommer in i hållaren. Tips är att snurra ihop dem innan man sticker in dem och skruvar fast. Bänd upp stiftet något innan du skruvar ihop sockeln så att låsmekanismen fungerar igen.

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *