Trappdimning

Bloggat, Webbutik

Dimra lampa från två eller fler dimmers

Nu har det äntligen kommit en lösning så man kan parallellkoppla flera vriddimmers med varandra för att styra en eller flera ljuskällor!

Att dimra en lampa från två dimrar har tidigare varit möjligt med tryckknappsdimrar men jag tycker det är segt att styra lampan med en tryckknapp. Ofta vet man inte åt vilket håll den är på väg; bli starkare eller svagare och det tar lång tid att justera. Med en vriddimmer ställer man snabbt in önskad ljusstyrka.

När jag renoverade huset ville jag kunna dimra lampan i trapphuset från både övervåningen och undervåningen. Men dåtidens dimrar gick inte att parallellkoppla så jag fick lösa det genom att trappkoppla en strömbrytare på nedervåningen med en dimmer på övervåningen. Ljusstyrkan gick då att justera med dimmern på övervåningen samtidigt som det gick att släcka och tända från båda våningsplanen.

Trappdimning

Trappdimning – dimra en eller flera lampor från en eller flera dimrar är nu möjligt med denna nya vriddimmer.

Denna dimmer klarar laster mellan 5 till 250W LED och kan kopplas ihop parallellt med upp till 20 st dimrar. Belysningen kan sedan styras oberoende av vilken dimmer som justeras i samma krets. Kan också användas som enskild dimmer, men inte i traditionell trappkoppling med strömbrytare. Bakkantsstyrd och med dipswitch för inställning av minsta dimring. Kräver inte neutralledare vid installation.

Trappdimmer

Trappdimmer som går att parallellkopplas så att en lampa kan styras från upp till 20 dimrar!

Belastning: LED 5-250W, halogen 12V/glödljus 5-250VA/W
Typ: Bakkantstyrd (RC)
Spänning: 230V

Funktioner:

  • Lämplig för envägs- och trappdimning
  • Med multi-dim teknologi som möjliggör flervägsdimning/utan extra ledare/tråddragning
  • Upp till 20 st dimrar kan styra samma uppsättning belysning, enskilt och utan att störa varandra
  • Automatisk inställning av max ljusstyrka för att säkerställa flimmerfritt ljus.
  • Minsta ljusstyrka väljs med hjälp av en ställskruv, vilket är praktiskt för användaren att på ett korrekt sätt styra ljusstyrkan på anslutna ljuskällor. [0]=0%, [1]=5%, [2]=10%, [3]=15%
  • Bakkantsstyrd och med dipswitch för inställning av minsta dimring
  • Kräver inte neutralledare vid installation

Eftersom potentiometern i dimmern är centrerad går det enkelt att byta utseende på knapp och ram. Det är bara att skruva loss muttern runt dimmerknappen och lossa ramen och sätta dit valfri knapp och ram. Jag har t.ex. ersatt ramen med en PEHA för att stämma överens med övriga brytare i huset. Kunder intygar att det fungerar fint med Renova också.

Inkoppling

Notera:

  • Installation måste utföras av en behörig elinstallatör och i enlighet med nationella installationsföreskrifter
  • Försäkra dig om att strömmen är avstängd under installationen
Trappdimmer
Dimmer som kan kopplas ihop parallellt med upp till 20 st dimrar. Belysningen kan sedan styras oberoende av vilken dimmer som justeras i samma krets. Kan också användas som enskild dimmer, men inte i trappkoppling med strömbrytare. Max belast LED 5-250W, Halogen 12V/Glödljus 5-250VA/W.
Produkt: (över 10 i lager)
Pris:
850,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *