Taklampa

Belysning, Byggprojekt, Webbutik

Tillverka din egen taklampa till matbordet

Det första jag tillverkade efter att jag skaffade den helt suveräna kap- och klyvsågen Dewalt DW742 var en lampa till köket. Man måste nästan ha tillgång till en klyvsåg för att kunna tillverka själva plankan som lamporna sitter i. Detta eftersom den är gjord i två stycken med ett fräst spår emellan för kablaget och sedan ihoplimmad till en enhet. Sedan jämnade jag till kanten i klyvsågen så man nästan inte ser att plankan är gjord av två stycken.

Taklampa

Taklampa

Centrerat

Jag ville att ljushållarna skulle hamna precis centrerat ovanför själva lamporna

Ljus

Ljushållarna hittade jag på loppis från en gammal mässingsljusstake där jag skruvade av ljushållarna och kasserade resten. Sedan fäste jag muttrar i plankan och skruvade dit ljushållarna.

Lampfot

Lampfoten tillverkade jag av en 45×70-regel som jag fräste ur för transformatorn. Fäste foten i taket med rejäla mässingsskruvar. Kabeln löper i vattenledningsrör i koppar jag hittade på Klovstens återvinningscentral.

12V halogenlampa

12V halogenlampa

Jag är riktigt nöjd med resultatet och lampan ger ett jättemysigt stämningsljus vid middagarna eftersom den bara lyser upp själva bordet och gästerna, allt runt ikring blir mörkt såvida man inte tänder den övriga takbelysningen.

Vill du göra din egen kökslampa, kan du köpa själva lamporna här!

Komplett med 3 st armaturer i formgjuten aluminium, 3 st 10W 12V halogenlampor kopplade via snabbkopplingar till transformator 35VA.
Om du önskar fälla in armaturen förborras ett hål med diameter 60 mm. Lampan fästs genom två fjädrande bleck som spänner ut mot hålet. Det följer även med metallkoppar i samma färg som armaturen om du önskar montera den utanpåliggande.

Montering: För infällt eller utanpåliggande montage
Armatur: formgjuten aluminium
Lampa: 3 st 10W 12V halogen
Fattning: G4
Färg: Vit, satin/silver eller mässing
Omkrets: 65 mm
Höjd: 25 mm
Håldiameter: 60 mm
IP-klass: 21
Elektronisk skyddstransformator (SELV) 35VA med skruvplint för anslutning mot 230V matning

Produkt:
3 st halogenbelysning 12V 3x10W
Pris:
299,00kr
Antal:
Slut på lager

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

By  -      


1 Response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *