Display MEEC robotgräsklippare

Bloggat

Displayen startas om på MEEC robotgräs­klippare

Min MEEC robotgräsklippare hamnade i något slags evighetsloop och startade om sig hela tiden. Så fort skärmen för pinkod visades startade den om på nytt efter någon sekund och så höll den på. Så här fixar man det.

Så fort skärmen för pinkod visas, tryck på [Hem]-knappen så bryter man loopen.

Display MEEC robotgräsklippare

Display MEEC robotgräsklippare

Hade också problem med slingkabeln så här efter vintern. Löste sig enkelt genom att använda kabelbrottsdetektorn. Fyllde på med lite mer matnyttigt i FAQn bl.a. hur man kan ringa in problemet och utesluta fel på laddstationen.

By  -      


4 Responses

 1. Jan P. Koch skriver:

  Hei Daniel, er du Meec robotgressklipper ekspert? Finner ingen info om lydsignalene. Min Meec lager 4 x pipelyd og stopper. Hva betyr det? Ved start er det en lang (2sek.?) pipelyd. Vet du hvor jeg kan finne info? Det står ingenting i bruksanvisning.
  På forhånd takk!

 2. robert aronsson skriver:

  Vad betyder fel 1 på en meec klippare? Nån idé?

 3. Daniel skriver:

  Tyvärr har moderkortet låst sig och det finns ingen möjlighet att lösa det själv utan du blir tvungen skruva ur det och skicka till servicetekniker som uppdaterar mjukvaran. En otroligt retlig bugg på MEEC-maskinerna. Kan inträffa om man vänder klipparen upp och ner och inte först stängt av den på huvudbrytaren. Jag har fått skicka in mitt moderkort 2 gånger. Dessutom bytt 4 gånger så nu har jag gett upp och investerat i en ny robotklippare.

 4. anita skriver:

  Hej Daniel,
  Jag har liknande problem med pekskärmen, roboten startar som den ska men när du trycker på låssymbolen för att låsa upp skärmen fungerar den inte och skärmen fortsätter att visa samma skärm permanent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *