Laddning

Bloggat

Ladda MEEC robotgräsklippare

Min MEEC robotgräsklippare hade klättrat upp för ett träd och fastnat i 45 graders lutning. Jag orkade väl inte ta hand om den just då och det kan hända att den fick stå sitt kast några dagar vilket gjorde att den laddade ur. Efter incidenten kom den inte igång igen, trots att den fick bo in sig i laddstationen. Displayen startades om direkt efter att MEEC-loggan visades om och om igen. Detta har hänt tidigare och det har då löst sig av sig själv efter ett par dygns laddning men inte denna gång. Jag misstänkte att batterinivån sjunkit för lågt så att inte laddmekanismen kunde komma igång.

Hade klipparen till slut gett upp eller skulle det gå att laga den även denna gång? Hade inget att förlora. Började med att skruva isär robotgräsklipparen enligt denna instruktion.

Satte i batteriet i klipparen igen och tryckte igång den. YES nu betedde den sig normalt igen och laddar som vanligt.
Passade samtidigt på att byta främre framhjul då jag bara hade bytt ett av dem tidigare.
Skruvade sedan ihop allt i omvänd ordning.

Laddkablage

Laddkablage med en röd och en svart kabel med formgjutna banankontakter, 4 st krokodilklämmor och ett par anslutningsstift.

Produkt: (över 10 i lager)
Laddkablage
Pris:
350,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan

Läs mer om alla artiklar om MEEC robotgräsklippare jag skrivit genom åren.

By  -      


2 Responses

  1. Morgan skriver:

    Tack för bra tips, det väckte min gräsklippare som fastnat i en evighetsloop av omstarter. Nu fungerar det klockrent igen! Laddade batteriet direkt från kraftagget enligt bilden på länken.

  2. Dick skriver:

    Tack för tipset det fungerade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *