Byggprojekt

Purus golvränna

En anledning till att vi byggde ut huset var att vi ville ha ett badrum med badkar och dusch på nedervåningen. Önskemålet var ett ljust badrum med modernt utseende, rena ytor och fina detaljer samtidigt som det skall smälta in i husets karaktär. Konradssons Kakel hjälpte oss förverkliga våra ideer i en 3D-ritning. Ljuset fick vi genom att sätta in ett fönster om hela 2×1 meter! En annan snygg detalj är golvbrunnen i duschen som är en ränna utmed ena väggen. Här valde vi en 1000 mm bred Purus Line golvbrunn med en Pearl Line sil.

Tema Badrum

Purus golvränna monteras direkt mot reglarna och hamnar i perfekt höjd med omgivande 22 mm golvspån, flytspackel och klinker. Om du vill göra som jag och placera rännan längst in med en duschvägg, måste avståndet vara ca 3 cm bredare än rännan för att få plats med fuktspärr, fix och kakel. Jag fick inte plats att flytta väggen utan valde istället att lämna in gallret till Särö Rostfritt som kortade ner hållaren och silen 3 cm!

Här finns information om godkända tätskikt och golvbrunnar från Svensk Våtrumskontroll.

Och har du tappat bort monteringsanvisningen så finns de flesta monteringsanvisningar till Purus golvbrunnar här. Den jag beskrivit här är en Purus Line.

, ,

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *