Målarställning

Byggtips

Måla panelen innan uppsättning

Måla panelen innan du sätter upp den på fasaden så slipper du balansera på stege eller klättra upp och ner för en byggnadsställning. Du besparar dig också en massa arbete med att täcka för fönster och andra detaljer. Dessutom får brädan färg på hela ytan. Annars täcker ju eventuella lockbrädor delar av underbrädan. När virket sedan sedan rör sig, eller torkar ihop, så kommer de delar som inte fått färg att synas.

Men målar du panelen på marken ska du absolut inte lägga dem i en hög med distanser emellan när de skall torka. Då får du tryckmärken som kommer synas. Ställ dem istället upp mot någonting eller hyr min byggnadsställning och använd den som torkställning! Då får du plats med ca 7 meter bred färdig panel på en strykning på en yta av endast 2.60 x 1.30 meter (eller rättare sagt din panels längd x 1.30 meter). Man kan också lägga en presenning över ställningen för att väderskydda virket.

Målarställning

Byggställningen använd som torkställning för ett gäng Karlsöenpanel 22×145 mm – en riktigt snygg liggande panel där fasaden får ett modernt utseende med endast en smal skåra mellan panelbrädorna.
Karlsöenpanel finns hos Onsalavillan XL Bygg i Kungsbacka.

När det sedan är dags att spika upp panelen, tänk på att vända brädorna åt rätt håll.

Gå vidare till sidan hyr målarställning.

, , , ,

By  -      


1 Response

  1. Elias skriver:

    hej! gillar fasadpanelen just för att den inte verkar ge stor springa, är det kanske rentav den liggande panel som ger minst springa på marknaden? tänkte iallafall fråga om ytbehandlingen, har du färgtyp/ färgkod? verkligen jättesnyggt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *