Electrolux EKC6051BOW400

Bloggat

Justera sockeln på en spis från Electrolux

Vi köpte ny spis igår. Det blev en Electrolux EKC6051BOW. Men innan köpet försökte jag få fram uppgifter om det gick att justera sockeln på spisen. Säljarna i olika butiker hade ingen aning och jag hittade inte informationen på Electrolux sida.

Det står heller inget om det i online manualen. Under avsnittet ”installation” hanteras endast tippskyddet. Däremot fick jag följande svar från supporten Electrolux Service, kundservice.es@electrolux.se, tel 0771-76 76 76

Sockeln på spisen är justerbar mellan 34-104mm

I verkligheten betyder det att man kan antingen välja att sätta sockeln 34 mm från framkant eller 104 mm. Man kan inte justera den steglöst såvida man inte gör mekanisk åverkan. Men det spelar ju ingen roll. Det viktiga var att det gick att flytta bak den så jag fortsättningsvis kan montera sockellisten hela vägen utan att behöva kapa den för att spisen sticker ut. Jag gissar att alla nyare spisar med enkelugnar från Electrolux, Electro Helius, AEG och Husqvarna har samma system för de ser snarlika ut och verkar tillverkas av en och samma fabrik. Men jag vet inte säkert, kontrollera med säljaren eller supporten. På många modeller från Bosch går ju den nedersta luckan långt ner vilket gör att man inte kan ha en hel sockellist som löper utmed hela köket. Detsamma gäller Electrolux med dubbelungnar.

När jag väl kom hem med spisen och kunde öppna förpackningen visar ett tillägg till manualen som följer med viss information om hur man justerar sockeln. Men jag förtydligar här hur man justerar sockeln på en spis från Electrolux (modell EKC6051BOW400).

Klicka på en bild för att starta bildspelet och instruktionen.

,

By  -      


3 Responses

 1. Staffan Broberg skriver:

  Hej
  Har också köpt en Electrolux EKC6051BOW och försöker hitta installationsanvisnigen till tippskyddet, och länken i bloggen fungerar inte. Vet du vart jag hittar den?

  Med vänlig hälsning

  Staffan Broberg

 2. Spis-fix skriver:

  Hej !
  På en del nyare spisar från Electroluxsfären har plåtlådan inget handtag. Istället är det en ”klick-funktion”. Dvs man trycker in lådan och så fjädrad den ut. Klick-mekanismen (som sitter bakanför plåtlådan) är inte gjord för att sockeln ska kunna flyttas. Men man kan fixa det ändå genom att borra ett hål ovanpå plåten till klick-mekanismen och skruva dit en plåtvinkel som man fäster i orginalskruvhålet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *