Styrkesmurf

Bloggat

Summering 2021

Det börjar närma sig årsskifte och då är det alltid kul att se tillbaka på året som gått.

Besöksräkning

2021 slog Corona till på riktigt och i samband med att Pandemilagen infördes vidareutvecklade Byggoteknik vår avancerade besöksräknare för att enkelt kunna justera max antal personer i lokalen och tända (eller blinka) en extern lampa för att visa att det är fullt.

Besöksräknare med stoppljus

Vi knöt också kontakt med en partner som tillverkar besöksräknare som ser ut som ett stoppljus.

Besöksräknare med stoppljus stolpe

Och så hjälpte vi Astra Zeneca att räkna eventuella larm från FLIR-kameror.

Byggoteknik levererar räknare till Caverion och Astra Zeneca

Vi har också vidareutvecklat vår besöksräknare för utomhusbruk och begåvat den med solcellsladdning.

Besöksräknare med solcellsladdning

Uppkopplad fågelholk

I våras snickrade vi ihop en fågelholk – en tvårummare med bodel och teknikrum, och satte i en liten Raspberry med IR-kamera och anslöt till gästnätverket. Tyvärr fick vi inga sommargäster men sedan sent i höstas har vi en återkommande nattgäst. Varje kväll kommer en liten talgoxe och övernattar i holken. Ett fint sällskap när jag jobbar sent på kontoret 🙂

Fågelholk online

Sänder live från holken…

Länk till holken på YouTube.

Ny kabelbrottsdetektor

I år lanserade Grimsholm en ny Kabelbrottsdetektor Pro i sitt sortiment som gick åt ganska snabbt. Det fina med den är att man slipper gräva helt för att hitta felet på slingkabeln till robotgräsklippare. Man kopplar in den istället för laddstationen och så går man utmed slingan med instrumentet. När den indikerar fel eller avbrott så är det bara att lirka fram kabeln och laga den med våra smidiga originalklämmor från 3M eller Grimsholm. Vi får in nya Kabelbrottsdetektor Pro på lagret i mitten av januari men du kan redan förboka den för att säkra ditt exemplar!

1 Grimsholm Kabelbrottsdetektor Pro
Grimsholms bästa kabelbrottsdetektor som klarar av att hitta kabelbrott även när kabeln ligger djupare nedgrävd i marken. Mastech MS6818 Grimsholm Advanced Cable Tracker används av proffsen för att snabbt och lätt hitta fel på slingkabeln, hitta kraftledningar, söka efter avbrott och kortslutningar. Paket­erbjudande med 6 st 3M originalklämmor värde 70 kr!
Produkt: (över 20 i lager)
Pris:
2395,00kr
Antal:

Alltid fraktfritt inom Sverige!Till kassan Till kassan

Kabelbrotts­detektor Mastech MS6818 Grimsholm Advanced Cable Tracker

Dimmer som kan parallellkopplas

En annan kul produkt som tillkommit i vårt sortiment är en dimmer som man kan parallellkoppla för att styra en eller flera lampor! Detta har varit riktigt krångligt att få till tidigare men med den här dimmern är det inga problem att styra hur starkt lamporna skall lysa från flera dimmers.

Dimra lampa från två eller fler dimmers

Varningsljus

Ett av våra mer kundspecifikt uppdrag var att bygga ett varningsljus som skall tändas automatiskt när man närmar sig på var sin sida om en port. Kunden kör truck och vill att man skall bli varnad tidigt på andra sidan porten när någon närmar sig.

Saftblandare som reagerar på rörelse

Brevräknare

Och så har vi levererat räknare med loggfunktion, bl.a. den här brevräknaren där kunden vill datum- och tidsstämpla när något läggs i lådan och sedan få statistik i Excel.

Brevräknare

Trappappen

Trappappen har använts över 4.000 gånger och förhoppningsvis har den hjälpt ett gäng gördetsjälvare. Men även proffsbyggare har ringt mig några gånger under året för att få lite extra tips i kniviga situationer. Bl.a. har Ida skickat mig den här snygga trappan hon snickrat ihop med hjälp av trappappen (eller trappappen för iOS-användare) och byggbeskrivningen!

Trappa med vilplan

Trappa med vilplan.
”Trappkalkylatorn var till stor hjälp – helt suverän! /Ida Brännström.

En riktigt bra app som hjälper vilken amatör som helst att beräkna och bygga en proffsig trappa.

Ladda hem Stairs Calculator för Android så har du med dig kalkylatorn vart du än går eller använd tjänsten direkt online här på webbsidan om du t.ex. är iPhone-användare!

Kalkylatorn ger dig alla mått du behöver för att bygga en rak trappa eller en trappa som är uppdelad i en vinkel med plattform emellan. Den länkar sedan vidare till en detaljerad byggbeskrivning och infogar dina mått i innehållet.

Google playStairs Calculator Online

Avslutningsvis

Byggoteknik.se har besökts av nästan 300.000 besökare under 2021 vilket ligger stabilt jämfört med tidigare år. Det gläder oss att många läser det vi skriver och kommenterar på inläggen. Det ger energi och inspiration att göra nya inlägg. Men nu ser vi fram emot julen; umgås med familj och vänner, julklappsspelet, ris à la Malta och allt annat gott som dukas fram. Och så lär jag få kompensera på gymmet sedan 🙂

Byggoteknik önskar alla
God Jul och ett Gott Nytt år!
Styrkesmurf

By  -      


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *